Børnehjælpsdagen opfylder drømme for anbragte børn og udsatte unge. Der er tale om store og personlige (livs)drømme, som normalt ikke ville kunne gå i opfyldelse. Vi lægger vægt på, at drømmen skal kunne gøre en væsentlig forskel for barnets/den unges liv på lang sigt. Udsigten til en varig effekt er altså afgørende, særligt i forhold til relationer, personlig udvikling, uddannelse og beskæftigelse.
På den baggrund er Drømmebanken fra 2022 inddelt i 3 drømme-kategorier:
Læringsdrømme: Fokus er personlig udvikling – med et konkret mål. Drømmen skal bidrage til f.eks. uddannelse, beskæftigelse eller evnen til at stå på egne ben (selvstændighed).
Relationsdrømme: Fokus er social udvikling – med et konkret mål. Drømmen skal bidrage til f.eks. styrkede relationer, større netværk, evnen til at indgå sociale sammenhænge mv.
Personlige drømme:
De opfyldte drømme skal overordnet styrke de personlige og / eller sociale kompetencer hos barnet / den unge. Se eksempler på opfyldte drømme (ordinære) i vores Drømmebog.
En særlig tak til Egmont Fonden – En Håndsrækning
Børnehjælpsdagen realiserer drømmene med (økonomisk) hjælp fra virksomheder, privatpersoner og fonde.
Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’ er blandt de største bidragsydere til Drømmebanken med en årlig bevilling på 550.00 kroner. I 2021 har fonden yderligere bevilliget 450.000 kroner som en ekstraordinær ‘Corona donation’, der er øremærket såkaldte ‘udviklingsdrømme’ Der betyder, at Drømmebanken i 2021-22 retter sig mod to forskellige målgrupper – herunder unge, der har været særligt udsat i kølvandet på Corona pandemien.
Læs mere om den særlige Corona donation fra Egmont Fonden i nyheden her
Vi ønsker at styrke de sociale og personlige kompetencer hos de børn og unge, der får en drøm opfyldt. Det skal på sigt bidrage til et godt og selvstændigt voksenliv. Projektets formål er derfor:
Dét at drømme er en del af livet – og det spiller en vigtig rolle for menneskers selvværd samt gøren og laden i den virkelige verden. Drømme er sigtepunkter, forhåbninger og mål. Derfor er drømmene med til at give livet mening. Dette har stor betydning for de anbragte børn og unge, der overvejende har et pessimistisk syn på fremtiden (SFI, 2014).
Vi samarbejder med fonde og virksomheder, som hjælper os med at opfylde en eller flere drømme. Egmont Fonden har i flere år været den største økonomiske støtte til Drømmebanken gennem programmet ‘En Håndsrækning’. Store og små virksomheder yder løbende støtte gennem kontante donationer, produkter eller ydelser.
Vi tilbyder projektet Drømmebanken til alle anbragte børn og udsatte unge, der bor på institution, i familiepleje eller er i efterværn. Aldersgruppen er 0-23 år. Vi udvælger og opfylder drømme på baggrund af ansøgninger, der er indsendt af barnet / den unge selv eller af en voksen tæt på. Vi skelner mellem ønsker og drømme. Det er børnenes og de unges drømme, som vi opfylder – og ikke drømme fra hele institutioner eller plejefamilier.