Gennem Drømmebanken opfylder vi anbragte børn og udsatte unges største drømme, som normalt ikke ville kunne gå i opfyldelse. Drømmene skal have indflydelse på børnene og de unges liv fremover – det kan for eksempel være i forhold til bevægelsesglæde, sundhed, uddannelse, fritidsinteresser, sociale og/eller personlige kompetencer og relationer. I den forbindelse kan vi stille krav om, at barnet eller den unge modtager et understøttende lærings- eller mentorforløb, som er med til at sikre en varig effekt af den opfyldte drøm.
Vi ønsker at styrke de sociale og personlige kompetencer hos de børn og unge, der får en drøm opfyldt. Det skal på sigt bidrage til et godt og selvstændigt voksenliv. Projektets formål er derfor:
Dét at drømme er en del af livet – og det spiller en vigtig rolle for menneskers selvværd samt gøren og laden i den virkelige verden. Drømme er sigtepunkter, forhåbninger og mål. Derfor er drømmene med til at give livet mening. Dette har stor betydning for de anbragte børn og unge, der overvejende har et pessimistisk syn på fremtiden (SFI, 2014).
Vi samarbejder med fonde og virksomheder, som hjælper os med at opfylde en eller flere drømme. Egmont Fonden har i flere år været den største økonomiske støtte til Drømmebanken gennem programmet ‘En Håndsrækning’. Store og små virksomheder yder løbende støtte gennem kontante donationer, produkter eller ydelser.
Vi tilbyder projektet Drømmebanken til alle anbragte børn og udsatte unge, der bor på institution, i familiepleje eller er i efterværn. Aldersgruppen er 0-23 år. Vi udvælger og opfylder drømme på baggrund af ansøgninger, der er indsendt af barnet / den unge selv eller af en voksen tæt på. Vi skelner mellem ønsker og drømme. Det er børnenes og de unges drømme, som vi opfylder – og ikke drømme fra hele institutioner eller plejefamilier.