Vi afholder camps i sommerferien (Sommercamp på Samsø) og i efterårsferien (Fodboldcamp i Løgumkloster). Vi ønsker med vores feriecamps, at målgruppen får gode og kompetencegivende ferieminder. Vi afholder camps i ferien for anbragte børn og unge i alderen 7-16 år (som deltager sammen med deres pædagoger eller plejeforældre).
For alle ophold gælder et fokus på kulturelle oplevelser, fysiske aktiviteter, mentale øvelser og en masse socialt samvær, der skal bidrage til relationsopbygning blandt deltagerne. Vi samarbejder med en række fonde, feriecentre og eksterne aktører, som muliggør afholdelsen af vores feriecamps. En af de største bidragsydere er Arbejdsmarkedet Feriefond.
Børnehjælpsdagen har siden 2013 været en del af Bikubenfondens program ‘Natur til et godt liv’. Naturcamps henvender sig til anbragte børn og unge i alderen 13-29 år. Her bruger vi naturen til at styrke den mentale robusthed hos målgruppen, så de får bedre forudsætninger for et selvstændigt voksenliv. De unge deltagere har deres pædagoger eller plejeforældre med på campen, der strækker sig over tre dage – typisk hen over en weekend.
Hver camp har et særligt tema, som vi folder ud gennem fysiske aktiviteter, fælles lege, opgaver samt foredrag. Et fast element er desuden en smuk naturvandring, hvor deltagerne oplever naturens varierede terræn, men også får udfordret deres sanser og personlige grænser. Det kan være, at vi smager på spiselige blomster eller rører ved skovens krybdyr.
Camps i forløb retter sig mod anbragte børn og udsatte unge, der er ‘i en overgang’ i deres liv. Aldersgruppen er 13-29 år. En overgang kan være, når den unge bliver 18 år – og dermed går fra anbringelse til selvstændigt voksenliv. Camps i forløb betyder, at de samme anbragte børn og unge – samt deres professionelle voksne – skal deltage i to camps med nogle måneders mellemrum.