Mærkedage

Vi giver opmærksomhed til anbragte børn og unge på deres særlige mærkedag. Børnehjælpsdagen uddeler blandt andet gaver til hundredvis af anbragte konfirmander.

Mærkedage

Vi giver opmærksomhed til anbragte børn og unge på deres særlige mærkedag. Børnehjælpsdagen uddeler blandt andet gaver til hundredvis af anbragte konfirmander.

Børnehjælpsdagen har siden år 2000 haft fokus på at anerkende anbragte børn og unges særlige mærkedage. For eksempel udsender vi årligt hundredvis af gaver til unge konfirmander eller nonfirmander, der bor i plejefamilier eller på døgninstitutioner over hele landet.

 • +

  HVAD ER FORMÅLET MED PROJEKTET?

  Gennem projektet arbejder vi for at styrke børnenes og de unges mentale robusthed, med særligt fokus på de sociale og personlige kompetencer. Derfor har projektet følgende formål, alt efter mærkedagens type:

  • Vi vil skabe en positiv tradition omkring mærkedage, der kan være forbundet med et familiært afsavn.
  • Vi vil anerkende mærkedage ved at give det enkelte barn/ung en fysisk gave eller oplevelse.
  • Vi vil give barnet / den unge mulighed for selv at vælge en gave ud af flere mulige.
  • Vi vil give barnet / den unge et personligt kort med hilsner fra Børnehjælpsdagens ambassadører.

   

  Mange anbragte børn og unge, både i plejefamilier og på døgninstitutioner, har ikke mulighed for at fejre eksempelvis en konfirmation eller studentereksamen sammen med deres nærmeste, biologiske familie. Derudover kan det være svært for børnene og de unge at sammenligne sig med børn fra traditionelle familier, når det drejer sig om gaverne. I følge KLs taksttabeller er der kun afsat et mindre kommunalt gavebeløb, som plejefamilien eller institutionen kan anvende på barnet eller den unge. Af disse årsager har projektet relevans.


 • +

  HVEM SAMARBEJDER VI MED?

  Vi samarbejder med en lang række virksomheder, som donerer gaver eller bidrager med gode rabatter. Dernæst inddrager vi vores kendte ambassadører. De giver deres hilsen på personlige kort til hundredvis af børn og de unge.


 • +

  HVEM ER MÅLGRUPPEN?

  Vi tilbyder projektet til anbragte børn og unge, i pleje eller på institution, der skal fejre en særlig mærkedag. Som udgangspunkt har alle anbragte konfirmander og nonfirmander mulighed for at modtage en gave. Andre mærkedage vurderer vi individuelt på baggrund af ansøgninger.


DEL PROJEKT MÆRKEDAGE MED NETVÆRKET

SÅDAN STYRKER VI BØRNENE OG DE UNGE GENNEM PROJEKTET


SIND:
MENTAL ROBUSTHED

[ FØR MUSEN OVER ][ KLIK FOR INFO ]

Projektet Mærkedage styrker i høj grad børnenes mentale robusthed, herunder de sociale og personlige kompetencer. Børnene og de unge oplever at blive set, hørt og anerkendt i forbindelse med deres særlige mærkedag. De føler sig værdsat – ikke kun på grund af den fysiske gave, men i høj grad på grund af handlingen: at nogen tænker på dem.

På et socialt plan føler børnene og de unge sig mere ligeværdige med deres jævnaldrene kammerater, der ikke er anbragte. De har endda noget unikt, de kan være ekstra stolte af (det personlige kort fra de kendte danskere). På den måde får de lettere plads i det sociale fællesskab, for eksempel i forbindelse en konfirmation, hvor unge i dag uundgåeligt sammenligner gaver og fester.

Alle de positive følelser, der er knyttet til den personlige og sociale dimension, bidrager til øget selvværd og selvtillid: to vigtige grundsten i det gode barne-, ungdoms- og voksenliv.


KROP:
FYSISK ROBUSTHED

[ FØR MUSEN OVER ] [ KLIK FOR INFO ]

Projektet Mærkedage styrker mental robusthed, læs mere herunder.


REDSKABER

[ FØR MUSEN OVER ] [ KLIK FOR INFO ]

I gennem projektet uddeler vi fysiske gaver og oplevelser af forskellig art til landets anbragte børn og unge.Warning: file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/self/media/recent/?access_token=1577821777.1677ed0.cfcac27ed57143d5a2158b4ac6c7e0e3&count=9): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/bhd55073/public_html/wp-content/themes/wpbootstrap/footer.php on line 9
©Børnehjælpsdagen 2017. Alle rettigheder forbeholdes.