Mærkedage

Vi giver opmærksomhed til anbragte børn og unge på deres særlige mærkedag. Børnehjælpsdagen uddeler blandt andet gaver til hundredvis af anbragte konfirmander.

Mærkedage

Vi giver opmærksomhed til anbragte børn og unge på deres særlige mærkedag. Børnehjælpsdagen uddeler blandt andet gaver til hundredvis af anbragte konfirmander.

Børnehjælpsdagen har siden år 2000 haft fokus på at anerkende anbragte børn og unges særlige mærkedage. For eksempel udsender vi årligt hundredvis af gaver til unge konfirmander eller nonfirmander, der bor i plejefamilier eller på døgninstitutioner over hele landet.

 • +

  HVAD ER FORMÅLET MED PROJEKTET?

  Gennem projektet arbejder vi for at styrke børnenes og de unges mentale robusthed, med særligt fokus på de sociale og personlige kompetencer. Derfor har projektet følgende formål, alt efter mærkedagens type:

  • Vi vil skabe en positiv tradition omkring mærkedage, der kan være forbundet med et familiært afsavn.
  • Vi vil anerkende mærkedage ved at give det enkelte barn/ung en fysisk gave eller oplevelse.
  • Vi vil give barnet / den unge mulighed for selv at vælge en gave ud af flere mulige.
  • Vi vil give barnet / den unge et personligt kort med hilsner fra Børnehjælpsdagens ambassadører.

   

  Mange anbragte børn og unge, både i plejefamilier og på døgninstitutioner, har ikke mulighed for at fejre eksempelvis en konfirmation eller studentereksamen sammen med deres nærmeste, biologiske familie. Derudover kan det være svært for børnene og de unge at sammenligne sig med børn fra traditionelle familier, når det drejer sig om gaverne. I følge KLs taksttabeller er der kun afsat et mindre kommunalt gavebeløb, som plejefamilien eller institutionen kan anvende på barnet eller den unge. Af disse årsager har projektet relevans.


 • +

  HVEM SAMARBEJDER VI MED?

  Vi samarbejder med en lang række virksomheder, som donerer gaver eller bidrager med gode rabatter. Dernæst inddrager vi vores kendte ambassadører. De giver deres hilsen på personlige kort til hundredvis af børn og de unge.


 • +

  HVEM ER MÅLGRUPPEN?

  Vi tilbyder projektet til anbragte børn og unge, i pleje eller på institution, der skal fejre en særlig mærkedag. Som udgangspunkt har alle anbragte konfirmander og nonfirmander mulighed for at modtage en gave. Andre mærkedage vurderer vi individuelt på baggrund af ansøgninger.


DEL PROJEKT MÆRKEDAGE MED NETVÆRKET

SÅDAN STYRKER VI BØRNENE OG DE UNGE GENNEM PROJEKTET

Konfirmationsgaver til anbragte børn


©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.