Oplevelsesbanken

Vi giver anbragte børn og unge oplevelser, som de ellers ikke ville få. Børnehjælpsdagens projekt 'Oplevelsesbanken' retter sig både mod plejefamilier og døgninstitutioner.

Oplevelsesbanken

Vi giver anbragte børn og unge oplevelser, som de ellers ikke ville få. Børnehjælpsdagens projekt 'Oplevelsesbanken' retter sig både mod plejefamilier og døgninstitutioner.
Anbragte børn og unge til Eventyrteatrets forestilling i Glassalen

Gennem vores projekt Oplevelsesbanken sørger vi for, at anbragte børn og unge får særlige kulturelle oplevelser i form af koncerter, teaterforestillinger, biografture, sportsbegivenheder, tv-shows og meget mere.

Vi er heldige at modtage billetter til de forskellige events og attraktioner fra gavmilde sponsorer. Herefter uddeler vi billetterne til plejefamilier og institutioner over hele landet. Blandt de største, årlige oplevelser er Tivolitur i København (med adgang + turpas). Flere tusinde børn, unge og voksne får en billet i hånden til en hel dag med masser af glæde, underholdning og socialt samvær.

 • +

  HVAD ER FORMÅLET MED PROJEKTET?

  Vi ønsker at styrke den mentale og fysiske robusthed hos de anbragte børn og unge – med særligt fokus på de sociale samt personlige kompetencer. Derfor har projektet disse formål:

  • Vi vil give anbragte børn og unge mulighed for at få oplevelser på lige fod med deres ikke-anbragte kammerater.
  • Vi vil øge børnenes og de unges almene dannelse samt deres kulturelle og samfundsmæssige indsigt.
  • Vi vi vil øge børnenes og de unges mulighed for at deltage aktivt i samfundslivet.
  • Vi vil bidrage til styrelse af relationer blandt børn, unge og voksne i plejefamilier og på institutioner.

   

  Aktiv deltagelse i kultur og samfundsliv er en del af det at være borger eller medborger med mulighed for at påvirke det samfund, vi lever i. Denne type af dannelse har de fleste anbragte børn svært ved at få hjemmefra, derfor er de afhængige af at få den på anbringelsesstederne (SFI, 2014). International forskning viser  i stigende grad evidens for de positive effekter af deltagelse i kulturaktiviteter.


 • +

  HVEM SAMARBEJDER VI MED?

  Børnehjælpsdagens dedikerede samarbejdspartnere og sponsorer giver os jævnligt billetter til deres arrangementer. Det drejer sig blandt andet om Tivoli A/S, Live Nation (koncertbilletter), Eventyrteatret, DR samt fodboldklubber, håndboldklubber og ishockeyklubber over hele landet.


 • +

  HVEM ER MÅLGRUPPEN?

  Oplevelsesbanken er tiltænkt anbragte børn og unge – både på institutioner og i plejefamilier.


DEL OPLEVELSESBANKEN MED DIT NETVÆRK

SÅDAN STYRKER VI BØRNENE OG DE UNGE GENNEM PROJEKTET


SIND:
MENTAL ROBUSTHED

[ FØR MUSEN OVER ][ KLIK FOR INFO ]

Oplevelsesbanken styrker den mentale robusthed hos børnene og de unge, med fokus på de sociale og personlige kompetencer. Målgruppen får udfordret deres nysgerrighed, fantasi og deres egen kreativitet gennem de kulturelle oplevelser. Dermed får de nye indsigter både i deres samfund og i den kultur, der præger deres dannelse som mennesker.

På det sociale plan bidrager oplevelsen til et større fællesskab i den børne- eller ungegruppe, som er afsted på tur eller overværer et arrangement. Børnene og de unge får skabt oplevelsesminder, som de kan dele med hinanden og med andre kammerater, for eksempel i skolen. Det betyder også, at de kan føle sig mere ligeværdige i forhold til børn fra traditionelle familier – og dette bidrager til øget selvværd og selvtillid. Samlet set øger det livskvaliteten at erhverve sig kulturel og social kapital.


KROP:
FYSISK ROBUSTHED

[ FØR MUSEN OVER ] [ KLIK FOR INFO ]

Oplevelsesbanken styrker primært den mentale robusthed hos børnene og de unge, læs mere herunder.


REDSKABER

[ FØR MUSEN OVER ] [ KLIK FOR INFO ]

Gennem de forskellige oplevelser får børnene og de unge specifik læring – både inden for underholdning, sport, kultur, historie og samfundsforhold.


Warning: file_get_contents(https://api.instagram.com/v1/users/self/media/recent/?access_token=1577821777.1677ed0.cfcac27ed57143d5a2158b4ac6c7e0e3&count=9): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/bhd55073/public_html/wp-content/themes/wpbootstrap/footer.php on line 9
©Børnehjælpsdagen 2017. Alle rettigheder forbeholdes.