Grøn Plan er et projekt for anbragte børn og unge, som har til formål at udbrede deres kendskab til, hvordan danske grøntsager og frugter dyrkes og smager.
Sund kost har stor indflydelse på børn og unges trivsel og helbred og en vigtig kilde til sundere kost er frugt og grønt. Fødevarestyrelsen anbefaler, at børn mellem 4-10 år spiser 300-500 g frugt og grønt, og fra 10 års alderen spiser mindst 600 g frugt og grønt dagligt.
Børnehjælpsdagen inviterer anbragte børn og unge til at besøge danske virksomheder, der producerer frugt og/eller grønt. Besøgene omfatter et indblik i produktionen, høst og håndtering af råvarerne og fælles madlavning.
Grøn Plan startede op i 2017 og er indtil videre planlagt til oktober 2018.
Gennem Grøn Plan ønsker vi at styrke de anbragtes kompetencer indenfor ernæring. Denne indsats skal give de anbragte børn og unge bedre forudsætninger for at etablere et selvstændigt og sundt voksenliv. I projektet arbejder vi med følgende målsætninger:
Vi ved fra forskningen, at kun halvdelen af alle anbragte børn og unge spiser frugt dagligt (SFI, 2015) og at mange vaner og rutiner i forhold til mad dannes i den tidlige ungdom (Fødevarestyrelsen, 2013). Af disse årsager er projektet relevant.
Projekt Grøn Plan er udviklet af Børnehjælpsdagen med finansiering af Foreningen Plan Danmark.
Grøn Plan er målrettet anbragte børn og unge, der bor på institution eller i plejefamilie samt unge, der er i efterværn. Aldersgruppen er fra 6-22 år.