Smagen af fællesskab

Børnehjælpsdagens projekt 'Smagen af Fællesskab' har til formål at skabe netværk imellem plejebørn og plejefamilier.

Smagen af fællesskab

Børnehjælpsdagens projekt 'Smagen af Fællesskab' har til formål at skabe netværk imellem plejebørn og plejefamilier.

Smagen af Fællesskab

Som plejebarn kan man ofte føle sig alene, og at man er den eneste i verden, der ikke bor hjemme med sine forældre. Det er plejebørn som disse, vi gerne vil forbinde med hinanden, så de kommer til at lave deres eget lille netværk. Det vil styrke plejebørnene, og det vil samtidig styrke plejefamilierne, da begge får et netværk af ligestillede.

Middagen som samlingspunkt

Fordelt over hele landet samles der plejefamilier i en gruppe med det formål at hver gruppe skal ses på skift, så hver plejefamilie får mulighed for at være værter og sørge for en god, hyggelig middag.

Hvordan dagene tilrettelægges mellem hver gruppe, kommer de selv til at have et stort ejerskab i. Således at dagen tilpasses lige netop de enkelte familier. Derfor er det vigtigt, at der bliver sat en hel dag af, så der er tid til at lave en aktivitet sammen udover den gode middag.

 

 • +

  HVAD ER FORMÅLET MED PROJEKTET?

  ‘Smagen af Fællesskab’ har til formål at styrke de sociale og personlige kompetencer hos de børn og unge ved at sætte dem i et netværk af ligesindede.

  Projektets fokusområder

  • Vi hjælper plejebørn i at få et netværk med andre plejebørn.
  • Vi støtter op om at plejebørnene får indblik i hvordan andre familier fungerer og gør dem robuste overfor de udfordringer, enhver ung møder i livet
  • Vi hjælper deltagerne i at være vært for andre, men også være gæst i andres hjem.
  • Vi støtter plejefamilierne og plejebørnene får styrket deres netværk.

 • +

  HVEM ER MÅLGRUPPEN?

  Vi ønsker at styrke de sociale og personlige kompetencer hos anbragte børn og unge ved at sætte dem i et netværk af ligesindede. Projektets målgruppe er derfor plejefamilier med en eller flere børn.


 • +

  HVEM SAMARBEJDER VI MED?

  Projektet er udviklet som et led i den særlige støtte Socialministeriet har ydet til de udsatte børn og unge, der under COVID19 har haft det særlig svært.

  Dansk Gastronomisk Union

  Lidl

   

   


KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

SÅDAN STYRKER VI PLEJEFAMILIERNES LIVSRELATIONER OG NETVÆRK


©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.