Børnehjælpsdagen afholder hvert år et væld af 1-dags arrangementer for anbragte børn og udsatte unge. De deltager enten sammen med deres plejefamilie eller den institution, hvor de bor til daglig. Det overordnede formål med arrangementerne er på forskellig vis at bidrage til at styrke anbragte børn og unge. De er et supplement til vores øvrige tilbud og skal ses i et helhedsorienteret og langsigtet perspektiv.
Vi lægger stor vægt på at have et mangfoldigt udbud af arrangementer, der samtidig repræsenterer vores to indsatsområder: vi ønsker at styrke børnene og de unges sociale kompetencer og personlige kompetencer. Vi har blandt andet fokus på at give de unge mere bevægelsesglæde, introducere dem for en specifik sportsgren, lade dem overskride egne kræfter, skærpe deres fantasi og kreativitet, inddrage dem i fællesskaber, forberede deres kropsfornemmelse og øge deres forståelser for egne, personlige styrker.
På workshoppen blev gruppen introduceret til værktøjer til deres livshistorier så som stamtræ, tidslinjer og mind maps. Formålet med arrangementet var at skærpe den enkeltes selvindsigt og styrke selvværdsfølelsen såvel som de sociale kompetencer gennem det at kunne møde sin omverden med en klar selvfortælling
Delt i to hold kæmpede de unge mod hinanden i to timer. Det var tæt løb, men rødt hold endte med at løbe med sejren på 3-2 over blåt hold. Formålet med arrangementet var at styrke relationerne blandt plejebørn og deres gode venner, styrke børnenes bevægelsesglæde og lære dem fordelene ved at samarbejde.
En aktiv workshop med mulighed for at snuse til både streethandball og streetdance. Formålet med arrangementet var at skærpe deltagernes motorik og gennem dans og boldspil give dem en øget kropsfornemmelse. Det var også målet at udfordre deltagernes kreativitet og fantasi gennem leg og øvelse.