Børnehjælpsdagen afholder hvert år et væld af styrkedage for anbragte børn og udsatte unge. Dagene har til formål at træne børnene og de unges sociale og personlige kompetencer. Det er en tryg øvebane, hvor børnene og de unge på kort tid kan udvikle en imponerende selvindsigt og ny selvforståelse.
Styrkedagene er et givtigt supplement til vores øvrige tilbud og skal ses i et helhedsorienteret og langsigtet perspektiv. Styrkedagene er baseret på aktiviteter, som på forskellig vis udfordrer børnene og de unge. Vi har blandt andet fokus på at give de unge mere bevægelsesglæde, introducere dem for en specifik sportsgren, tilbyde dem adgang til naturens trygge frirum og mangfoldighed, lade dem overskride egne grænser, skærpe deres fantasi og kreativitet, inddrage dem i fællesskaber, forbedre deres kropsfornemmelse, samt træne og dermed øge deres forståelse for egne personlige styrker.
Vores mangeårige erfaring med målgruppen har givet os et specifikt kendskab til, hvilke typer aktiviteter børnene og de unge finder attraktive. Vores fokus ligger altid på at skabe et trygt rum, som børnene og de unge kan deltage i, og være en del af. For at understøtte dette tryghedsskabende rum for leg og læring, er der altid plads til at pædagoger fra institutionerne og plejeforældrene kan deltage sammen med målgruppen.
Vi motiverer og inkluderer målgruppen, så de kan få fuldt udbytte af aktiviteterne og i sidste ende gå fra arrangementet med en fornemmelse af at have opnået noget – uanset om det er at dukke op og tage del i arrangementet eller at rappelle ned fra 40 meters højde.
Alle oplevelser og successer skal italesættes og anerkendes, uanset størrelse. De skal lagres og erfares hos børnene og de unge, da læringen hermed bliver mere vedvarende.
På workshoppen blev gruppen introduceret til værktøjer til deres livshistorier så som stamtræ, tidslinjer og mind maps. Formålet med arrangementet var at skærpe den enkeltes selvindsigt og styrke selvværdsfølelsen såvel som de sociale kompetencer gennem det at kunne møde sin omverden med en klar selvfortælling
Delt i to hold kæmpede de unge mod hinanden i to timer. Det var tæt løb, men rødt hold endte med at løbe med sejren på 3-2 over blåt hold. Formålet med arrangementet var at styrke relationerne blandt plejebørn og deres gode venner, styrke børnenes bevægelsesglæde og lære dem fordelene ved at samarbejde.
En aktiv workshop med mulighed for at snuse til både streethandball og streetdance. Formålet med arrangementet var at skærpe deltagernes motorik og gennem dans og boldspil give dem en øget kropsfornemmelse. Det var også målet at udfordre deltagernes kreativitet og fantasi gennem leg og øvelse.