2. august 2017, 09:21 Af: Kenneth Tingberg

Drømmebanken 10 år: Det personlige idolmøde

Siden 2007 har kendte personer været med til at anerkende og styrke anbragte børn og unge gennem Drømmebanken, der nu har 10 års jubilæum

Drømmebanken 10 år: Det personlige idolmøde

Siden 2007 har kendte personer været med til at anerkende og styrke anbragte børn og unge gennem Drømmebanken, der nu har 10 års jubilæum
En anbragt ung dreng, "Jan", fik i 2014 muligheden for at møde sit store forbillede, Troels Kløvedahl, til en rundvisning på Nordkaperen og en snak om sejlads og om det at være anbragt. Det kender Troels Kløvedahl nemlig fra sit eget liv. "Jan" gik fra mødet med stor inspiration. Foto: Per Frahm Thomsen.

Joey Moe, Jesper Grønkjær, Shaka Loveless, Sofie Lassen-Kalhke, Mikkel Kesler, Page Four, Onkel Reje! Mange kendte ansigter har siden 2007 kastet stjernestøv over Børnehjælpsdagens Drømmebank ved at stille op til personlige møder med anbragte børn og unge.

Det særlige og unikke ved Drømmebanken er netop, at børnene og de unge kan søge om oplevelser, som andre ikke nødvendigvis har adgang til – for eksempel et drømmemøde med deres idol eller forbillede. Børnehjælpsdagen har ofte held med at realisere disse drømmemøder, blandt andet via et stort netværk af kendte danskere (herunder 21 ambassadører), der ønsker at gøre en forskel.

Anerkendelse og inspiration

Når Drømmebanken opfylder drømme om at møde et idol eller forbillede, handler det om den anerkendelse, der ligger i, at den person, man ser meget op til, vil bruge tid på én. Det handler om et minde for livet, som den enkelte med stolthed kan se tilbage på.

“At blive anerkendt og set er vigtig for alle mennesker, men måske specielt for denne gruppe af børn og unge, som lever med bevidstheden om, at de ikke kan bo hos deres mor og far. Anerkendelsen er med til at styrke børnenes selvværd – og dermed deres mentale robusthed”, fortæller Børnehjælpsdagens projektleder Susanne Jensen, der er ansvarlig for Drømmebanken.

Et drømmemøde kan også være en løftestang for at forfine samme talent eller forfølge den type job, som den kendte besidder. I de fleste tilfælde oplever barnet / den unge desuden at overskride egne grænser (på en god måde), da det kan være meget stort og nervepirrende at komme helt tæt på sit idol.

Et drømmemøde med Citybois

I 2016 sikrede Drømmebanken, at 14-årige Stine fik et eksklusivt backstagemøde med de to drenge fra popduoen Citybois ved en koncert i Odense. Efter koncerten fortalte Stines plejemor, hvordan mødet rakte længere end “bare”en teenage-oplevelse:

“Stine er til tider udfordret af fobier, klaustrofobi og angst for store forsamlinger, men hun mestrede alligevel af stå i koncertsalen med flere hundrede skrigende fans, netop fordi hendes idoler stod på scenen”, forklarede plejemoderen.

LÆS OGSÅ: Stine udlevede sin største pigedrøm

Til Formel 1-løb med Magnussen

Det 8-årige plejebarn Sebastian er fuldstændig opslugt af Formel 1 og ser alle løbene i fjernsynet. Hans helt store idol er den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen.

Med støtte fra Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’ sikrede Drømmebanken derfor en rejse til Abu Dhabi, hvor Sebastian sammen med sin plejefar oplevede et GP2-løb, mødte Kevin Magnussen og var ude at køre gokart sammen med nogle andre hotte navne inden for sporten: Marcus Mose og Mikkel Mare.

“Det var helt fantastisk at møde Kevin; en stor tak til alle for at opfylde mit største ønske”, skrev Sebastian efter drømmemødet, der i øvrigt inspirerede ham til at prøve kræfter med go-cart hjemme i Rødby.

Stine sammen med Citybois
Snapshot af Stine sammen med Thor og Anthon; Stine var naturligvis klædt i en Citybois-tshirt, og hun ligner unægteligt verdens lykkeligste teenager. Foto: Privat

8-årige Sebastian på Gokart-bane i Abu Dhabi, hvor han også mødte sit helt store forbillede: Formel 1-køreren Kevin Magnussen. Foto: Privat.

Spot på 10 år med Drømmebanken

Børnehjælpsdagens Drømmebank har siden 2007 opfyldt anbragte børn og unges drømme – de drømme, der ellers aldrig ville kunne opfyldes, fordi midlerne eller mulighederne ikke er til det.

Det kan betyde en kæmpe forskel for et anbragt barn at få en drøm opfyldt. Det kan være med til at give en styrket tro på, at ting lykkes, en øget selvtillid, glæde og positiv opfattelse. Ifølge forskningen er det bevist, at disse faktorer leder til mere robuste relationer og større tilfredshed med livet.

Det er et vigtigt kriterie, at drømmene skal have indflydelse på børnene og de unges liv fremover – det kan være i forhold til bevægelsesglæde, sundhed, uddannelse, fritidsinteresser, de sociale og eller personlige kompetencer.

Samlet bidrager Drømmebanken til at styrke den mentale og/eller fysiske robusthed hos de unge mennesker, der typisk bor i plejefamilier eller på døgninstitutioner i Danmark.

Drømmebanken bliver finansieret via donationer fra fonde, virksomheder eller privatpersoner. Blandt de største bidragsydere er Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’ samt Lemvigh-Müller Fonden.


VI MARKERER DRØMMEBANKENS 10-ÅRS-JUBILÆUM MED DENNE ARTIKELSERIE:


VIL DU OGSÅ STØTTE BØRNENES DRØMME?

GIV EN DONATION ENTEN SOM PRIVATPERSON ELLER SOM VIRKSOMHED

PÅ FORHÅND TAK

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.