8. august 2017, 09:15 Af: Kenneth Tingberg

Drømmebanken 10 år: En tak for vigtig støtte

10 år med Børnehjælpsdagens Drømmebank kunne ikke have fundet sted uden store økonomiske bidrag fra fonde og erhvervslivet

Drømmebanken 10 år: En tak for vigtig støtte

10 år med Børnehjælpsdagens Drømmebank kunne ikke have fundet sted uden store økonomiske bidrag fra fonde og erhvervslivet
Drømmebanken har gennem 10 år modtaget både fondsbidrag i millionklassen og store bidrag fra virksomheder og særlige indsamlingskampagner. Foto: Colourbox.

Børnehjælpsdagens Drømmebank har igennem 10 år opfyldt tæt på 500 drømme for anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Denne indsats er sket på baggrund af en flot opbakning fra både privatpersoner, erhvervslivet og fonde, der har givet en økonomisk støtte til projektet.

Hvor nogle drømme er små og til tider kan udleves ved frivillige kræfter, kræver andre drømme – for eksempel rejser – større finansiering (dog max 10.000 kroner pr. drøm). I den forbindelse har særligt fonde og erhvervslivet været vigtige samarbejdspartnere. Her er et par historiske nedslag:

2007: Roskilde Runder Op

Første gang erhvervslivet gik ind i idéen med at opfylde drømme for anbragte børn og unge opstod i forbindelse med den store indsamlingsaktivitet ‘Roskilde Runder Op’, der løb over en tre måneders periode i 2007 til 2008.

Aktiviteten var initieret af Roskilde Handel og bestod af mange indsamlingsevents, som byens borgere også deltog i. En del af overskuddet fra indsamlingen gik til opfyldelse af drømme for anbragte børn og unge i lokalområdet.

Timm Vladmir og René Dif modtager her en check på over 800.000 kroner efter et velgørenhedsarrangement til 'Roskilde Runder Op' i 2008. Foto: Kim Agersten.

2013: Flerårig støtte fra Egmont Fonden starter

Drømmebanken har siden 2013 fået støtte fra Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’, der retter sig mod målgruppen; sårbare børn, unge og børnefamilier i Danmark og Norge. Programmet yder økonomisk hjælp til sociale aktiviteter og sociale behov hos modtagerne.

Børnehjælpsdagen og Egmont Fonden har indgået en aftale om et flerårigt milliontilskud til Drømmebanken. I aftalen er givet, at fonden prioriterer at støtte ferieophold, udflugter og konfirmationer.

I skrivende stund har Egmont Fonden støttet Drømmebanken med i alt 2,7 millioner kroner via ‘En Håndsrækning’. På den baggrund er 146 drømme blevet opfyldt i perioden 2013-2016. For eksempel har en pige besøgt sin biologiske far i Thailand, en dreng har været på fodboldtur til Manchester United, en pige har besøgt sit fødested i Grønland, to søstre har fået en ‘hyggedag’ i København og en pige har været på sprogrejse i USA.

LÆS OGSÅ: 8,75 millioner til computere og drømme

Seks brødre fik en tur til Tyrkiet. Foto: Børnehjælpsdagen.
Seks biologiske brødre kom i 2015 på en fælles tur til Tyrkiet, hvor de fik styrket deres relation. På daværende tidspunkt boede de adskilt i fem forskellige plejefamilier. Drømmerejsen blev realiseret med støtte fra Egmont Fondens program 'En Håndsrækning'. På billedet ses brødrene sammen i Danmark, efter hjemkomst. Foto: Børnehjælpsdagen.

2016: Stor donation fra Lemwigh-Müller Fonden

Børnehjælpsdagen fik i 2016 bevilget i alt 300.000 kroner til ‘Drømmebanken’ fra Lemwigh-Müller Fonden.

Med disse penge har Drømmebanken indtil videre opfyldt drømme for 47 børn og unge; for eksempel en ridelejr og rideudstyr til en hesteglad pige, en rejse til hjemlandet Grønland for at møde en biologisk bror, et besøg på Vorgaard slot for meget historieinteresseret dreng og en konfirmand, der blev hentet i en Lamborghini – til både stor overraskelse for hende selv og stor anerkendelse fra klassekammeraterne.

2016: Aon-medarbejdere opfylder 17 drømme på 1 dag

På en teambuilding-dag satte medarbejdere i forsikringsvirksomheden Aon Denmark sig for at indhente kontante bidrag og produktsponsorater til udvalgte drømme for anbragte børn og unge. Det lykkedes dem at få både privatpersoner, samarbejdspartnere og virksomheder til at bidrage for i alt 231.460 kroner – dette på blot én dag!

LÆS OGSÅ: Teambuilding-dagen hos Aon Denmark

Læs mere om Børnehjælpsdagens virksomhedsaktiviteter

Ansatte fra Aon Denmark samlet for at opfylde anbragte børns drømme
Her ses et par af de ansatte fra Aon Denmark, der var med til at opfylde anbragte børns drømme. Foto: Aon.

De har også støttet Drømmebanken

Udover de store bidragsydere, som er nævnt ovenfor, er pengene til Drømmebanken også kommet fra:

Læs mere om, hvordan du kan støtte Drømmebanken og Børnehjælpsdagens øvrige aktiviteter

Spot på 10 år med Drømmebanken

Børnehjælpsdagens Drømmebank har siden 2007 opfyldt anbragte børn og unges drømme – de drømme, der ellers aldrig ville kunne opfyldes, fordi midlerne eller mulighederne ikke er til det.

Det kan betyde en kæmpe forskel for et anbragt barn at få en drøm opfyldt. Det kan være med til at give en styrket tro på, at ting lykkes, en øget selvtillid, glæde og positiv opfattelse. Ifølge forskningen er det bevist, at disse faktorer leder til mere robuste relationer og større tilfredshed med livet.

Det er et vigtigt kriterie, at drømmene skal have indflydelse på børnene og de unges liv fremover – det kan være i forhold til bevægelsesglæde, sundhed, uddannelse, fritidsinteresser, de sociale og eller personlige kompetencer.

Samlet bidrager Drømmebanken til at styrke den mentale og/eller fysiske robusthed hos de unge mennesker, der typisk bor i plejefamilier eller på døgninstitutioner i Danmark.

Drømmebanken bliver finansieret via donationer fra fonde, virksomheder eller privatpersoner. Blandt de største bidragsydere er Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’ samt Lemvigh-Müller Fonden.


VI MARKERER DRØMMEBANKENS 10-ÅRS-JUBILÆUM MED DENNE ARTIKELSERIE:


VIL DU OGSÅ STØTTE BØRNENES DRØMME?

GIV EN DONATION ENTEN SOM PRIVATPERSON ELLER SOM VIRKSOMHED

PÅ FORHÅND TAK

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.