11. marts 2019, 08:58 Af: Sylvia Blazejowski

25.000 kroner fra Odd Fellow Loger til Børnenes IT-Fond

Flot donation skal sikre ny læring og viden til de anbragte børn og unge, der modtager computere gennem Børnehjælpsdagens landsdækkende projekt.

25.000 kroner fra Odd Fellow Loger til Børnenes IT-Fond

Flot donation skal sikre ny læring og viden til de anbragte børn og unge, der modtager computere gennem Børnehjælpsdagens landsdækkende projekt.
Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl, modtager 25.000 kroner til Børnenes IT-Fond. På billedet ses også repræsentanter fra bestyrelsen i Storkøbenhavnske Odd Fellow Logers Humanitære Fond; formand Poul Schlichting samt medlemmerne Lone Murmann og Bente Jørgensen.

Børnehjælpsdagen har modtaget en flot donation på 25.000 fra Storkøbenhavnske Odd Fellow Logers Humanitære Fond. Pengene er øremærket til projektet; Børnenes IT-Fond.

Gennem Børnenes IT-Fond uddeler Børnehjælpsdagen årligt mellem 500-800 bærbare computere til anbragte børn og unge i alderen 10-19 år, alt efter ansøgninger og midler.

Donationen blev overrakt til Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl, ved en smuk og traditionsrig ceremoni i Riddersalen i Odd Fellow Palæet på Bredgade i København.

“Vi er meget stolte og taknemmelige over at modtage de 25.000 kroner, som vi vil benytte til at projektudvikle et tillæg til Børnenes IT-Fond. Konkret vil vi tilføre læring til de anbragte børn og unge, der får en PC – for eksempel i form af onlinekurser i funktionaliteter eller læring om, hvad man skal være opmærksom på adfærdsmæssigt, når man er online. Denne indsats vil komme alle, der får en PC til glæde – og dermed får beløbet en meget stor ‘impact’ på mange anbragte børn og unge”, udtaler Ina Thorndahl.

Formålet med Børnenes IT-Fond er overordnet at øge de unge menneskers mulighed for at gennemføre en uddannelse samt at styrke deres sociale liv gennem adgang til online fællesskaber og digitale kommunikationsformer.

Det er 19. år i træk, at Storkøbenhavnske Odd Fellow Logers Humanitære Fond uddeler donationer, der har til formål at støtte humanitære, sociale samt uddannelsesmæssige og forskningsmæssige formål inden for sygdomsbekæmpelse. Årets uddeling blev overværet af 62 gæster og ordenssøskende.

Storkøbenhavnske Odd Fellow Logers Humanitære Fond har i 2019 doneret i alt 2.540.500 kroner til 6 modtagere: Thin Blue Line, Læs for Livet, Julemærkehjemmet Roskilde, violinist Nanna Treu, Børnenes IT-Fond og Ung til Ung.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.