29. juli 2016, 07:02 Af: Sylvia Blazejowski

3138 computere til anbragte børn og unge

Børnenes IT-Fond blev etableret i juli 2011 og kan dermed fejre fem års jubilæum med et flot uddelingstal

3138 computere til anbragte børn og unge

Børnenes IT-Fond blev etableret i juli 2011 og kan dermed fejre fem års jubilæum med et flot uddelingstal
Louise med den computer, hun fik via Børnenes IT-Fond i 2014
Louise med den computer, hun fik via Børnenes IT-Fond i 2014. Foto: Privat.

“Jeg er super glad for at have fået en bærbar computer. Den har betydet, at jeg har kunnet komme igennem min uddannelse. Hvis jeg ikke havde haft den, så havde jeg ikke haft samme mulighed for at følge med i undervisningen”.

Sådan fortæller 22-årige Louise, der modtog en bærbar computer i 2014, mens hun boede på Favrskov Børne- og Ungecenter i Hadsten. I dag bor hun for sig selv og er netop blevet færdig som faglært landmand.

LÆS OGSÅ: Computergave til plejebørn

Louise er blandt de 3138 anbragte børn og unge, samt unge i efterværn, der har fået glæde af Børnenes IT-Fond i de sidste fem år.

Computere skal sikre uddannelse

Projektet blev etableret i 2011 af Børnehjælpsdagen, Børnerådet, IT-Branchen og det tidligere IDG Danmark (nu Computerworld). Med afsæt i det aktuelle 5 års jubilæum har Børnehjælpsdagen gjort status over computer-uddelingerne.

Computerne, som bliver uddelt tre gange årligt, skal frem for alt bidrage til, at de anbragte børn og unge gennemfører folkeskolen eller anden uddannelse.

LÆS OGSÅ: Ansøgningskriterier for Børnenes IT-Fond

“Forskning viser, at uddannelse er den største beskyttelsesfaktor for anbragte børn. Hvis børnene klarer sig godt i skolen, så har de større chance for at bryde den negative sociale arv og stå stærkere i deres voksenliv”, fastslår Børnehjælpsdagens direktør Ina Thorndahl.

Privat eller kommunal opgave?

I dag er det alene Børnehjælpsdagen, der administrerer Børnenes IT-Fond. Behovet er fortsat stort, og hver dag tikker cirka to ansøgninger ind.

“Vi er selvfølgelig ekstremt stolte af at kunne hjælpe så mange anbragte børn og unge med et konkret behov: en PC til skolebrug. Men vi mener faktisk, at det er en kommunal opgave. Det burde være en selvfølge, at et anbragt barn i skolealderen har en computer – og at anbringende kommune sørger for denne”, udtaler Ina Thorndahl.

Der er i dag meget stor forskel på kommunernes praksis på området. Nogle giver mulighed for, at barnet kan søge om en PC, andre lukker konsekvent pengekassen i.

Egmont Fonden besøger Ungecenter Porten i Hvidovre,
Egmont Fonden besøger Ungecenter Porten i Hvidovre, 2014, for at uddele computere. Fra venstre til højre ses: programassistent for 'En Håndsrækning'; Nina Ravnebjerg, programleder for 'En Håndsrækning'; Steffen Raun Fjordside samt Egmont Fondens direktør; Henriette Christiansen. Foto: Kim Agersten.

Børnehjælpsdagen ønsker at rette en stor tak til alle de privatpersoner, virksomheder og fonde, der gennem de sidste 5 år har støttet Børnenes IT-Fond. En særligt tak til TRYG Fonden, Egmont Fonden og Ole Kirks Fond, der siden 2011 har bidraget med hhv. 6,0 mill. kr., 3,9 mill. kr. og 3,0 mill. kr.

Giv din støtte til Børnenes IT-Fond her
Ansøg om en bærbar computer her

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.