5. februar 2024, 09:12 Af: Sylvia Blazejowski

7. klasse vinder Ungdomsværn 2023 for deres støtte til anbragte børn

Frederik Barfods Skoles 7. klasse løber med sejren i Børnehjælpsdagens landsdækkende skoleprojekt

7. klasse vinder Ungdomsværn 2023 for deres støtte til anbragte børn

Frederik Barfods Skoles 7. klasse løber med sejren i Børnehjælpsdagens landsdækkende skoleprojekt

Eleverne fra 7. klasse på Frederik Barfods Skole kan kalde sig vindere af Børnehjælpsdagens skoleprojekt Ungdomsværn 2023. De har nemlig lavet den største indsamling til fordel for anbragte børn i Danmark – blandt de i alt 24 klasser, der har deltaget i projektet på landsplan.

Barfod-eleverne har indsamlet hele 17.476 kroner gennem kreativt salg af 300 muleposer samt et stort kagesalg på deres skole. Kageingredienserne har eleverne skaffet som sponsorat fra lokale butikker på Frederiksberg. Dertil har klassen skabt en masse synlighed gennem deres Instagram-profil, hvor de har delt billeder og videoer fra projektarbejdet.

“Det har været rigtig fedt at være med! Vi har fået nogle gode oplevelser som f.eks. at gå rundt i supermarkeder og samle ind, eller at skrive til forskellige kendte mennesker. Fedt også at gøre det for en god sag”, forklarer 13-årige Adam Holbøll.

Anbringelseshistorie gjorde indtryk

Som optakt til klassens projektarbejde har eleverne haft besøg af Børnehjælpsdagens unge ambassadør Tobias, som har givet dem indblik i livet og hverdagen som anbragt barn.

“Besøget fra en tidligere anbragt ung har i den grad været en øjenåbner og horisontudvidende for eleverne. Jeg fornemmer, at de sent glemmer det oplæg. Oplægget har haft en kæmpe værdi i sig selv, men det er også blevet meget konkret og synligt for eleverne, hvem vi har samlet penge ind til”, forklarer klassens lærer Laura Severinsen.

“Vi har lært, at der er mange unge, der kæmper og har det svært. Vi har også lært hvilke årsager, der kan gøre, at børn og unge ikke har det godt derhjemme. Det har gjort indtryk, og vi skal huske at være taknemmelige for vores forældre, og at vi har nogen til at passe på os”, tilføjer 14-årige Andrea Fleron.

Som vinder af Ungdomsværn 2023 modtager eleverne fra Frederik Barfods Skole en præmie på 3000 kroner til deres klassekasse. Pengene vil de bruge til deres kommende lejrskole senere på året.

I alt har 24 skoleklasser fra hele landet deltaget i Ungdomsværn 2023. Klasserne har tilsammen indsamlet over 125.000 kroner til Børnehjælpsdagens arbejde via events og salg af muleposer.

Alle deltagende klasser har fået besøg af en Børnehjælpsdagens unge ambassadører, der har delt sin personlige anbringelseshistorie og dermed givet eleverne større forståelse for ‘det at være anbragt’.

Opslag fra elevernes Instagram-profil, hvor de løbende har delt info om deres projektarbejde og indsamling.

Eleverne har rakt ud til flere kendte for at få dem til at støtte deres velgørende arbejde. Komiker Lars Hjorthøj, der også er Børnehjælpsdagens ambassadør, valgte at slå vejen forbi skolen og vise sin opbakning.

Oplægget med Børnehjælpsdagens unge ambassadør Tobias gjorde et stort indtryk på eleverne.

Elevernes flotte indsamling er baseret på en stor fælles indsats og engagement i projektarbejdet.

Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.