16. januar 2017, 08:15 Af: Kenneth Tingberg

8,75 millioner til computere og drømme

Med ny stor donation bidrager Egmont Fonden til en væsentlig finansiering af Børnenes IT-Fond og Drømmebanken i fem år

8,75 millioner til computere og drømme

Med ny stor donation bidrager Egmont Fonden til en væsentlig finansiering af Børnenes IT-Fond og Drømmebanken i fem år
Plejebarn med bærbar computer
I 2015 modtog Susie Lykke, der bor i en plejefamilie i Vejle kommune, en bærbar computer fra Børnenes IT-Fond. Foto: Privat.

Børnehjælpsdagen har modtaget et samlet beløb på 8.750.000 kroner via Egmont Fondens program ‘En håndsrækning’. De mange millioner er øremærket de to projekter Drømmebanken og Børnenes IT-Fond med henholdsvis 1.750.000 kroner og 550.000 kroner pr. år frem mod 2021.

Donationen er en fortsættelse af det givende samarbejde, der har eksisteret mellem Børnehjælpsdagen og Egmont Fonden siden 2013. Frem mod 2016 er Børnenes IT-Fond således blevet beriget med 3,9 millioner og Drømmebanken har modtaget i alt 2,3 millioner.

De store bidrag fra ‘En håndsrækning’ har betydet, at Børnehjælpsdagen indtil videre har kunne uddele 952 bærbare computere til anbragte børn og unge; siden 2015 har også plejebørn kunne ansøge og modtage en computer via Børnenes IT-Fond.

LÆS OGSÅ: Computer-gave til plejebørn

“Vi er utroligt taknemlige for den store donation. Den betyder, at der er skabt en langvarig tryghed omkring en væsentlig del af finansieringen af både Børnenes IT-Fond og Drømmebanken, som er to meget vigtige aktiviteter i forhold til at styrke de anbragte børn og unge, så de får bedre forudsætninger for et selvstændigt voksenliv”, fortæller Rikke Engskov Enslev, som er programleder i Børnehjælpsdagen.

De seks brødre, der fik styrket deres relation og søskendebånd under en rejse til Tyrkiet, finansieret via Drømmebanken. Foto: Sylvia Blazjewoski / Børnehjælpsdagen.

Drømme der peger fremad

I 2015 var seks jyske brødre – anbragt i forskellige plejefamilier – på en fælles rejse til Tyrkiet for at få styrket deres søskenderelation; en rejse der var finansieret af Drømmebanken, og som er et glimrende eksempel på en af de snart 150 drømme, der er opfyldt via midler fra Egmont Fonden siden 2013.

For at få opfyldt en drøm skal den nemlig være af en karakter, der har indflydelse på børnenes og de unges liv fremadrettet, fx i forhold til sociale og personlige kompetencer, bevægelsesglæde, sundhed, uddannelse eller fritidsinteresser.

LÆS OGSÅ: Drømme-rejse til Grønland gav indre ro

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.