5. maj 2018, 12:52 Af: Sylvia Blazejowski

Årets Børnehjælpsdag 2018: en hyldest til børnene – og drømmene!

Opfyldte drømme giver styrke og positiv forandring. Børnehjælpsdagen gør status på projektet 'Drømmebanken' i anledning af Årets Børnehjælpsdag.

Årets Børnehjælpsdag 2018: en hyldest til børnene – og drømmene!

Opfyldte drømme giver styrke og positiv forandring. Børnehjælpsdagen gør status på projektet 'Drømmebanken' i anledning af Årets Børnehjælpsdag.
21-årige June fik opfyldt sin drøm om et højskoleophold i Ecuador fra oktober 2017 til januar 2018. Under opholdet fik June mange nye venner, hun boede hos en lokal familie og arbejdede som gadeplansmedarbejder. June kom tilbage til Danmark med mere mod på nye oplevelser samt fornyet energi, som hun bl.a. har haft glæde af på pædagogseminariet, hvor hun læser til hverdag. Drømmen blev opfyldt med støtte fra Egmont Fondens program 'En Håndsrækning'. Foto: Privat.

Anbragte børns drømme – store som små – er et vigtigt omdrejningspunkt på Årets Børnehjælpsdag den 6. maj. Pleje- og institutionsbørn fra hele landet vil nemlig dele deres drømme i form af tegninger – og tematikken ligger også til grund for Børnehjælpsdagens Årsplakat, der bliver offentliggjort samme dag.

Men det er ikke kun den 6. maj, at drømmene får lov til at leve. Det gør de hele året rundt, takket være Børnehjælpsdagens projekt ’Drømmebanken’. Gennem dette projekt kan anbragte børn og unge få opfyldt deres største drømme, som på forskellige måder bidrager positivt til deres udvikling.

Alene i 2017 opfyldte Børnehjælpsdagen således 135 drømme til gavn for børn og unge fra plejefamilier og institutioner over hele landet. Hovedparten af disse drømme – 94 – blev realiseret med økonomiske midler fra Egmont Fondens Program ’En Håndsrækning’, der siden 2013 har støttet projektet med 3 millioner kroner.

I 2017 fik 15-årige Suitti, der bor i plejefamilie, opfyldt en stor drøm om at møde sin mormor, der bor i Grønland. Dermed fik han også muligheden for at genopleve sit fødeland, hvor han sidste gang var som 3-årig. Rejsen betød, at han nu har fået kontakt til sin grønlandske familie. Drømmen blev opfyldt med støtte fra Egmont Fondens program 'En håndsrækning'. Foto: Privat.

Drømme, der forandrer hverdag og fremtid

”Når vi opfylder drømme, så ønsker vi at skabe forandring for de unge mennesker – både på den korte og den lange bane. Helt overordnet opbygger vi de unge menneskers selvværd, som ofte er lavt. De føler sig anerkendt og specielle på en god måde, alene fordi vi tager deres hverdagsdrømme og fremtidsdrømme alvorligt”, forklarer projektleder Susanne Jensen fra Børnehjælpsdagen.

Udover denne overordnede betydning, som en opfyldt drøm kan have, så bidrager hver eneste drøm til at styrke barnet eller den unge inden for ét eller flere af disse områder: personlige kompetencer, sociale kompetencer, relationer og netværk, sundere og mere aktiv livsstil, læring og dygtiggørelse.

“Vi evaluerer hver enkelt drøm ud fra, hvordan den skaber positiv forandring for barnet. Drømmene skal gerne bidrage til, at børnenes livssituation forbedres”, afslutter Susanne Jensen.

7-årige Sillas fik et flot nyt trommesæt af Drømmebanken i 2017. Trommerne giver ham mere ro i kroppen, da han døjer med en del motorisk uro. Samtidig kan han dyrke musikken, som han elsker. Sillas går til musikundervisning hver onsdag eftermiddag og har store planer om at spille i et band. Drømmen er blevet opfyldt med støtte fra Egmont Fondens program 'En Håndsrækning'. Foto: Privat.

Den britiske forfatterinde J.K. Rowling var med til overraske 16-årige Nichlas og opfyldte hans store drøm om at få den 8. udgave af ”Harry Potter og det forbandede barn”. Nichlas fik et minde for livet og unik opbakning til hans store fritidsinteresse - Harry Potter -, der i høj grad er med til at styrke hans læsefærdigheder. Drømmen blev opfyldt med støtte fra Lemvigh Müllers Fond. Foto: Privat.

12-årige Isabella fik i 2017 opfyldt sin drøm om (mere) rideundervisning. Hun vil gerne blive en bedre springrytter, fordi hun har sat sig et mål om at blive Danmarksmester i Ridebanespringning. Drømmen blev opfyldt med støtte fra Egmont Fondens program 'En Håndsrækning'. Foto: animal-print

Fakta om Drømmebanken

Børnehjælpsdagen opfylder årligt cirka 200 drømme for anbragte børn og unge, der typisk bor i plejefamilie eller på institution. Det sker gennem Børnehjælpsdagens projekt ‘Drømmebanken’.

Projektet er baseret på (økonomisk) støtte fra fonde, virksomheder og privatpersoner.

Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’ og Lemvigh Müllers Fond er blandt de største bidragsydere til Drømmebanken. Alene ‘En Håndsrækning’ har siden 2013 støttet projektet med 3 millioner kroner.

Det er afgørende, at de opfyldte drømme skaber en forandring hos de enkelte barn og dermed har en positiv indflydelse på barnets hverdag og/eller fremtid.

Læs mere på www.bhd.dk/droemmebanken

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.