3. maj 2021, 09:14 Af: Sylvia Blazejowski

Årets Børnehjælpsdag 2021 – online

Anbragte børn og unge - deres håb og drømme - blev hyldet online den 2. maj. Også landets Statsminister var med til at markere dagen med en personlig hilsen til børnene og de unge.

Årets Børnehjælpsdag 2021 – online

Anbragte børn og unge - deres håb og drømme - blev hyldet online den 2. maj. Også landets Statsminister var med til at markere dagen med en personlig hilsen til børnene og de unge.
Årets Børnehjælpsdag 2021 - online - til fordel for anbragte børn og unge i Danmark
Live stream i studie med Karsten Green, Michael 'Jøden' og projektleder Ida Lissau Jacobsen. De viste bidrag fra anbragte børn, som havde beskrevet deres bedste minder og drømme med Børnehjælpsdagen - f.eks. i form af tegninger, digte og videoer. Foto: Kim Agersten.

Årets Børnehjælpsdag 2021 blev markeret søndag den 2. maj med en 6 timers online fest på Børnehjælpsdagens Facebook-side. Årsdagen var en hyldest til anbragte børn og unge i Danmark – deres håb og drømme!

Programmet omfattede en lang række live streaminger og videohilsner med Børnehjælpsdagens kendte ambassadører, unge ambassadører og gode samarbejdspartnere.

Et højdepunkt var en personlig videohilsen fra Statsminister Mette Frederiksen til alle anbragte børn og unge:

“Drømme er noget, vi alle har til fælles – hvad enten man er barn eller voksen, skoleelev eller Statsminister. Vi har alle sammen noget, vi drømmer om. Jeg drømmer om, at hver eneste af jer får et godt liv og en lys fremtid. Jeg ved godt, at mange af jer har oplevet nogle svære ting i jeres liv. Og måske synes I ikke altid, at vi voksne lytter ordentligt til jer. Det skal vi lave om på, og det skal vi gøre sammen”, fortalte Mette Frederiksen blandt andet i sin hilsen.

Et positivt afsæt til et styrket voksenliv

Håbet, drømmene og optimismen er et centralt omdrejningspunkt for Børnehjælpsdagens humanitære arbejde – og dermed i organisationens kontakt med ca. 8-10.000 anbragte børn og unge om året.

“Anbragte børn og unge har brug for positiv opmærksomhed og positive forventninger fra omgivelserne. Det er med til at styrke de unge mennesker, så de får mere tro på sig selv og mere handlekraft til at opnå et godt voksenliv – samt gøre deres drømme til virkelighed”, forklarer Børnehjælpsdagens direktør Ina Thorndahl.

Med den tematiske ramme bød årsdagen på et væld af online aktiviteter f.eks. drømmefanger-workshop, dueslip, Charity Banko, minder og drømme med Børnehjælpsdagen, Charity Challenge: #minoptimist2021 m.m.

Herudover blev Børnehjælpsdagens årsplakat 2021 også offentliggjort. Motivet, der er skabt af Hvass&Hannibal, afspejler, at alle børn skal have mulighed for at bygge netop den fremtid og det voksenliv, som de drømmer om.

Årets Børnehjælpsdag 2021 blev afholdt i tæt samarbejde med MentorDanmark, der bl.a. stod for den tekniske afvikling af alle live studie-indslag. Se eller gense årsdagen online på Børnehjælpsdagens Facebook-side.

Årets Børnehjælpsdag 2021 - online - Troopers for Charity
Årets Børnehjælpsdag 2021 online: Charity Banko med Troopers for Charity og rapperen 'Jøden', Output på Facebook med flot grafik . Foto: Kim Agersten.

Årets Børnehjælpsdag 2021 - online - Peter Mygind med årsplakat
Årets Børnehjælpsdag 2021 online: Børnehjælpsdagens årsplakat 2021 bliver offentliggjort af Peter Mygind. Motivet er skabt af kunstnerduoen Hvass&Hannibal. Foto: Kim Agersten.

Årets Børnehjælpsdag 2021 - online - dueslip med Felix Smith
Årets Børnehjælpsdag 2021 online: Dueslip med Felix Smith og De Danske Brevdueforeninger. Duerne er en symbol på de drømme, som anbragte børn skal støttes i at slippe løs og opnå i deres liv. Foto: Kim Agersten.

EN STOR TAK TIL:

 • Vores fantastiske ambassadører, der var på dagen:
  Peter Mygind, Felix Smith, Bubber, Silja Okking, Magnus Bruun, Pelle Hvenegaard, Michael “Jøden” & Karsten Green. Tak også til Szhirley, Jacob Risgaard og Statsminister Mette Frederiksen.
 • Vores seje unge ambassadører, der var med på dagen eller sendte videohilser:
  Sara, Josefine, Tobias, Maria, Louise, Christian, Matin, Sabine og Rikke.
 • Vores gode deltagere og samarbejdspartnere:
  Troopers for Charity, De Danske Brevdueforeninger og Kreativt hus for børn.
 • Vores sponsorer af gevinster og forplejning på dagen:
  CoolUnite, Gyldendal, finurligheder.dk og JOE & THE JUICE.
 • En hel særligt tak til MentorDanmark for et unikt samarbejde – for mandskab og kreativ sparring. Herunder også en stor tak til Gyldendal for lån af studiefaciliteter og udstyr. Alle ovennævnte bidrog til årsdagen på frivillig basis / pro bono.
Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.