12. juni 2017, 08:31 Af: Kenneth Tingberg

Årets sommerfester skudt i gang i Roskilde og København

Der var skyfri himmel og tykt med glæde til de første af Børnehjælpsdagens syv sommerfester for plejefamilier over hele landet

Årets sommerfester skudt i gang i Roskilde og København

Der var skyfri himmel og tykt med glæde til de første af Børnehjælpsdagens syv sommerfester for plejefamilier over hele landet
Børnehjælpsdagens ambassadør Karsten Green var med til at skabe glæde og sammenhold til sommerfesten på Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Foto: Kim Agersten.

Børnehjælpsdagen en tradition for hver sommer at samle hundredvis af plejebørn og deres plejefamilier til sommerfester i hele landet, som gerne skal være en begivenhed, der samler og skaber fælles minder.

I weekenden 10-11. juni 2017  blev de første to af festerne afholdt på Vikingeskibsmuseet i Roskilde og i Zoologisk Have i København.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde 10. juni 2017

I Roskilde deltog i alt 100 deltagere fordelt på 16 plejefamilier i festlighederne, både til lands og til vands. De var med til  rundvisning på museet, omfattende vikingelege, bagning af birka-kiks over åben ild og en smuk sejlads i vikingeskib på Roskilde Fjord.

Med til at skabe ekstra meget sommerglæde og gode minder var komikeren Karsten Green og tv-værten Felix Smith, som begge er ambassadører for Børnehjælpsdagen.

Sommerfesten blev realiseret med støtte fra Roskilde Rotary Klub.

Her gør plejefamilierne klar til afgang med det smukke vikingeskib ved Roskilde Fjord. Foto: Kim Agersten.

Bagning af bika-kiks over bål var en af de vikingeaktiviteter deltagerne kunne prøve til sommerfesten ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Foto: Kim Agersten.

10 års jubilæum i København Zoo 11. juni 2017

I København Zoo kunne Børnehjælpsdagen byde tæt på 1000 deltagere velkommen til en fantastisk solrig fest sammen med de øvrige plejefamilier, Zoos skoletjeneste, seks kendte danskere og Børnehjælpsdagens mange frivillige.

Sammen kunne de også markere 10 års jubilæet for Børnehjælpsdagens sommerfest i Zoologisk Have i København, som startede i 2007. Der var endda deltagere til stede, der har været med samtlige 10 år.

De mange børn og voksne fra plejefamilierne så ikke bare på levende dyr, men spiste selv stegte insekter (melorme, kakerlakker og græshopper) og kom helt tæt på slanger og kryb i Skoletjenesten.

De seks kendte danskere, der var med til at bringe sommerstemningen i top, var tv-værten Felix Smith, rapperen ‘Jøden’, skuespilleren Sami Darr, danseren Jenna Bagge, skuespilleren Magnus Bruun og skuespilleren Katrine Andersen.

Sådan ser 1000 forventningsfulde sommerfestdeltagere ud, når festlighederne bliver skudt i gang 12.00 i Zoologisk Have i København. Foto: Kim Agersten.

Tv-værten Felix Smith viste med stor entusiasme slanger og andet kryb frem til alle de plejebørn, der kiggede forbi Skoletjenesten i Zoologisk Have under Børnehjælpsdagens sommerfest. Foto: Børnehjælpsdagen.

Derfor afholder Børnehjælpsdagen sommerfester

Gennem sommerfesterne ønsker vi overordnet at styrke den mentale og fysiske robusthed hos børnene og de unge.

Vi ved fra vores mangeårige arbejde med målgruppen, at især børn, der bor i pleje, kan føle sig ensomme eller uden for et fællesskab. Det sker særligt i de tilfælde, hvor barnet er det eneste plejebarn i en familie – og dermed ikke har andre anbragte at spejle sig i.

Samtidig ved vi fra forskningen, at gode, nære relationer har stor indflydelse på børnenes voksenliv. Derfor er det vigtigt at skabe grobund for, at disse relationer kan udvikle sig positivt.

Kommende sommerfester

Der er udsigt til endnu fem festlige og relationsopbyggende sommerfester i 2017:

  • Ribe VikingeCenter 24. juni
  • Odense Zoo 2. september
  • Knuthenborg Safaripark 3. september
  • Aalborg Zoo 9. september
  • Ree Park Safari 10. september
Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.