11. april 2016, 07:49 Af: Kenneth Tingberg

‘Kærlighed i Kaos’ får Lillebror Prisen 2016

Børnehjælpsdagen har uddelt årets Lillebror Pris til 'Kærlighed i Kaos' – et træningsprogram for forældre til ADHD-børn

‘Kærlighed i Kaos’ får Lillebror Prisen 2016

Børnehjælpsdagen har uddelt årets Lillebror Pris til 'Kærlighed i Kaos' – et træningsprogram for forældre til ADHD-børn
Prismodtagere og prisoverrækkere på Københavns Rådhus
Her ses Børnehjælpsdagens direktør Ina Thorndahl sammen med Københavns sundhedsborgmester Ninna Thomsen, de stolte prismodtagere, Anna Furbo Rewitz og Camilla Louise Lydiksen, samt Jytte Tholstrup Svendsen, næstformand i priskomitéen. Foto: Kim Agersten.

Forældre til 3 til 9-årige børn med ADHD har oplevet en markant og veldokumenteret forbedring af deres forældreevner, efter de har deltaget i ‘Kærlighed i Kaos’ – et projekt med et særligt træningsprogram, der er afholdt i 16 større danske byer.

Det er bevæggrunden for, at ‘Kærlighed i Kaos’, som ADHD-foreningen står bag, torsdag den 14. april modtog Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2016 på Københavns Rådhus. Med prisen fulgte en check på 50.000 kroner samt en smuk Lillebror-statuette skabt af den danske kunstner, Hanne Varming.

Se video fra prisoverrækkelsen (YouTube)

Prisen er en anerkendelse og åbner op for flere kurser

Årets Lillebror Pris blev overrakt til projektlederen for ‘Kærlighed i Kaos’, Anna Furbo Rewitz, samt Camilla Lydiksen, direktør for ADHD-foreningen.

”Det er en stor anerkendelse for os at modtage Lillebror Prisen. Den sætter fokus på de udfordringer der kan være i et familieliv med ADHD og på de muligheder der er for at skabe postive forandringer igennem forældretræning”, fortalte en stolt Camilla Louise Lydiksen lige efter overrækkelsen.

“De 50.000 kroner vil gå direkte til at lave mere forældretræning. Det betyder, at endnu flere forældre kan få glæde af de værktøjer og metoder, som vi ved virker i forhold til at skabe mere harmoni i deres familie”, fortsatte hun.

LÆS OGSÅ: Bliv klogere på projekt ‘Kærlighed i Kaos’

Prisen uddelt for 23. gang

Børnehjælpsdagen har uddelt Lillebror Prisen siden 1993. Formålet er at hædre en person, en forening eller en organisation, som i det forgangne år har ydet en særlig indsats for børn og unge i Danmark. Læs mere om Lillebror Prisen

Det var Jytte Tholstrup Svendsen, medlem af priskomitéen, der overrakte prisen til ‘Kærlighed i Kaos’ og i sin tale påskønnede hun især den frivillige indsats og den effekt, programmerne har på både deltagerne og deres børn.

Eventyrteateret med uddrag fra forestillingen 'Fugl Fønix'
Eventyrteateret dygtige børn leverede underholdning med uddrag fra forestillingen 'Fugl Fønix'. Foto: Kim Agersten.

Cirka 150 inviterede gæster overværede prisuddelingen, der fandt sted i Festsalen på Københavns Rådhus. Sundhedsborgmester Nina Thomsen stod for den officielle velkomsttale, mens Eventyrteatrets dygtige børn leverede underholdningen i form af uddrag fra deres forestilling ’Fugl Fønix’, oprindeligt opført i Tivolis Glassal i 2015.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.