7. maj 2024, 10:53 Af: Anine Wesseltoft Hansen

Afsløring: Børnehjælpsdagens 120. årsplakat

Her er den så: Børnehjælpsdagens Årsplakat 2024, der skriver sig ind i en 120-år lang tradition med plakatkunst i forbindelse med Børnehjælpsdagens årsdag. Det flotte motiv er skabt af Marie Boye Thomsen. Plakaten offentliggøres i forbindelse med Årets Børnehjælpsdag - i år den 5. maj.

Afsløring: Børnehjælpsdagens 120. årsplakat

Her er den så: Børnehjælpsdagens Årsplakat 2024, der skriver sig ind i en 120-år lang tradition med plakatkunst i forbindelse med Børnehjælpsdagens årsdag. Det flotte motiv er skabt af Marie Boye Thomsen. Plakaten offentliggøres i forbindelse med Årets Børnehjælpsdag - i år den 5. maj.
Sofie Hugo og Paw Henriksen afslører Børnehjælpsdagens Årsplakat
På billedet ses Børnehjælpsdagens Adm. Direktør, Sofie Hugo, sammen med Paw Henriksen og en stærk samling af Børnehjælpsdagens ungeambassadører. Alle var med live til den festlige udsendelse med gode råd og erfaringer til børnene derhjemme. Bl.a. delte ungeambassadørerne, der selv er eller har været anbragt, lidt om dét at være anbragt til de andre børn på eventet og lidt om, hvad de gerne ville have vidst tidligere i livet.

Børnehjælpsdagens Årsplakat er en tradition, der strækker sig tilbage til 1904, hvor Danmarkshistoriens første børnehjælpsdag blev til. Siden da har en lang række anerkendte kunstnere stået for det årlige plakatmotiv, der hver især bærer vidne om den tid i vores historie og samfund, hvori den er blevet skabt.

Børnehjælpsdagen begyndte som en indsamlingsbegivenhed for fattige og forældreløse børn – i dag er Børnehjælpsdagen en velgørende organisation, der arbejder for udsatte børn og unge hver dag.

I 2024, på Børnehjælpsdagens 120. års fødselsdag, er det illustrator og scenekunstner, Marie Boye Thomsen, der har ført stregen i den gode sags tjeneste.

Marie Boye interesserer sig for at sammenflette fortællinger i forskelligartede medietyper og udtryk og på den måde skabe hybride værker, hvori beskueren ofte træder ind i et performativt og grafisk rum, som bidrager til at verden åbnes op.

Marie Boye Thomsen og udsnit af Børnehjælpsdagens Årsplakat 2024

Årsdagen og årsplakaten handler om håb og drømme 

Årsplakaten er en hyldest til de tusindvis af anbragte børn og unge, som Børnehjælpsdagen støtter. De bor typisk på børne- og ungehjem eller hos plejefamilier – og vokser dermed op uden deres forældre i hverdagen. Aktuelt er der cirka 13.500 anbragte børn og unge i Danmark.

“På denne fejringens dag vil vi gerne sige, at alle børn fortjener at turde have håb og drømme for fremtiden. Det er nemlig noget, som man ikke kan tage for givet. Mange anbragte børn har en tung rygsæk af sorg, tab og traumer, som betyder, at det kan være svært at have gode drømme for sit eget liv og fremtid. Men på denne mærkedag hylder vi dem for deres styrke og mod, håb og drømme.” fortæller Sofie Hugo, Adm. Direktør i Børnehjælpsdagen.

 

“Brug de hårde ting i livet som en kraft”

Årets plakatmotiv tager afsæt i ‘håb og drømme’ – et tema, som er gennemgående for Børnehjælpsdagens arbejde med at styrke anbragte børn og unge i Danmark.

Marie Boye Thomsen har skabt årsplakaten i et eventyrligt, drømmende univers, der kan vække forundring og give håb for både børn og voksne:

“Illustrationen handler om at finde sin egen vej og afsøge nye muligheder og fremtider, der giver livsglæde og håb – selv når man føler sig lille eller fortabt. Der er næsten altid en ven derude, der gerne vil rejse ud i det ukendte med dig, og som er klar på at vokse sammen med dig og se på stjerner og nye begyndelser. De hårde ting, livet har lært dig, kan du vende på hovedet og bruge som en kraft. Selv de oplevelser, du helst vil være foruden, kan ende med at styrke dig og give dig en indsigt, som du kan bruge senere i dine relationer, dit arbejde og i din fremtid.” fortæller Marie Boye Thomsen.

Børnehjælpsdagens smukke årsplakat 2024 kan bestilles her i to forskellige størrelser – og overskuddet går til Børnehjælpsdagens arbejde med at styrke anbragte børn og unge hver dag.

Pelle Hvenegaard er ambassadør for Børnehjælpsdagen og var med på besøg på Børnecenter Hvidborg som en del af 120-års fejringen. Her sammen med to skønne drenge, der bor på Børnecenter Hvidborg. 

Første parket til afsløring af årsplakaten til anbragte børn og unge i hele landet

Årsplakaten 2024 er i år blevet offentliggjort i forbindelse med et live-event til anbragte børn og unge, der var med hjemme fra stuerne hos plejefamilien eller på børne- og ungehjemmet.

På live-udsendelsen gav Børnehjælpsdagens ungeambassadør Sara sit bedste råd til børnene derhjemme: “Mit bedste råd er – kast dig bare ud i det. Det kan godt være, at du falder. Men så er det vigtigste bare, at du rejser dig op igen og kæmper videre.”

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.