7. juni 2015, 21:38 Af: Sylvia Blazejowski

Aktiv kunstoplevelse i det fri

Sculpture By The Sea satte gang i anbragte børn og unge, der fik udfordret både krop og hjerne

Aktiv kunstoplevelse i det fri

Sculpture By The Sea satte gang i anbragte børn og unge, der fik udfordret både krop og hjerne
48 anbragte børn og unge fik både en kulturel, fysisk og social oplevelse, da de besøgte 'Sculpture By The Sea' i Aarhus, den 6. juni 2015. Foto: Børnehjælpsdagen.

Børnehjælpsdagen og Børnekulturhuset havde inviteret til et særarrangement – med god mulighed for at udforske udstillingens mange, flotte skulpturer.

Børnene og de unge gennemførte blandt andet en 3 kilometer lang rute med poster, der var placeret ved udvalgte kunstværker. Posterne indeholdt opgaver, som de unge deltagere skulle løse i grupper.

“Dette arrangement styrker børnene og de unge på flere parametre. De bliver udfordret med aktiviteter til både krop og hjerne, samtidig med, at de skal bruge deres sociale kompetencer”, fortæller projektleder Susanne Jensen fra Børnehjælpsdagen.

Programmet bød også på en smuk sejltur fra Marselisborg Havn til Ballahage. Desuden kunne børnene og de unge lave deres helt egen skulptur, hvilket gav anledning til mange fantasifulde kreationer.

‘Sculpture by the Sea’ i Aarhus er Danmarks største kunstevent. I år omfatter udstillingen 60 skulpturer, der kan opleves langs kysten fra Tangkrogen til Ballehage.

En særlig tak til Børnekulturhuset (Aarhus) samt Egekilde og Fonden Jakob for støtte til Børnehjælpsdagens arrangement, den 6. juni 2105.

Foto: Børnehjælpsdagen.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.