10. december 2018, 15:44 Af: Sylvia Blazejowski

Anbragte børn får julegaver fra virksomheders ansatte

Der er velgørende julestemning hos Telenor, Trustpilot og Signify/Philips, der samarbejder med Børnehjælpsdagen om at opfylde ønsker fra børn på institution.

Anbragte børn får julegaver fra virksomheders ansatte

Der er velgørende julestemning hos Telenor, Trustpilot og Signify/Philips, der samarbejder med Børnehjælpsdagen om at opfylde ønsker fra børn på institution.
Anbragte børns julegave-ønsker hænger klar til medarbejderne hos Telenor
Anbragte børns julegave-ønsker hænger klar til medarbejderne hos Telenor. Foto: Telenor.

Cirka 200 anbragte børn og unge fra hele landet kan se frem til en ekstra julegave. Medarbejdere fra Telenor, Trustpilot og Signify/Philips er nemlig i fuld gang med at opfylde gaveønsker i samarbejde med Børnehjælpsdagen.

Ønskerne fra de unge mennesker er blevet fint beskrevet på hjerter eller kort – og hængt op på flotte juletræer hos de tre virksomheder. Derefter har medarbejderne fået mulighed for at vælge et ønske og købe den specifikke gave.

Over hele linjen har der været positiv respons blandt de ansatte. Hos Trustpilot i København blev de første 27 ønsker ‘nappet’ efter kun tre timer, så træet skulle fyldes op igen. I alt har virksomheden modtaget 63 ønsker for at imødekomme den store efterspørgsel.

“Juletiden er den tid på året, hvor vi tænker på andre og spreder glæde. Jeg kan ikke forestille mig nogen bedre måde at gøre dette på end ved at hjælpe udsatte børn og unge føle sig værdsat og husket. Jeg er stolt af, at Trustpilot samarbejder med Børnehjælpsdagen for at give disse børn og unge en gladere jul”, udtaler  Anabel Morales, Team Lead, Global Tech Recruitment hos Trustpilot.

Trustpilot køber gaver til anbragte børn
'Trustpilot Giving Tree' et et initiativ, der netop nu ruller på syv Trustpilot-kontorer i seks forskellige lande. Hvert kontor samarbejder med en lokal organisation om donation af julegaver til udsatte børn og unge. I Danmark er det Børnehjælpsdagen. Foto: Trustpilot.

En glæde for store og små

Gaveønskerne har Børnehjælpsdagen samlet ind fra børn og unge, der bor på institutioner – og de spænder vidt: For eksempel har 16-årige Mathias ønsket sig en barbermaskine, 17-årige Jeannette drømmer om et par Bluetooth højttalere med god lyd, og 6-årige Wilhelmine håber på en ‘Dance Disko kugle’.

Det yngste barn, der kan se frem til en julegave, er Silas på kun 3 måneder. Hans ønske om en Spire aktivitetsspiral er nemlig blevet opfyldt hos Signify/Philips, hvor medarbejderne står for indkøb af i alt 25 gaver.

“Det berører mig så dybt, med alle de ønsker, der hænger på træet, og det er virkelig svært at vælge, men i år var det nemt – det blev Silas. At så lille et menneske skal starte livet på en hård måde, er slet ikke fair. Derfor vælger jeg, at sprede lidt juleglæde på denne måde og glæde et barn med en lille ting”, forklarer Winnie Drewsen, Supply Chain Assistant hos Signify.

Tilbagevendende tradition

Hos alle tre virksomheder betaler medarbejderne selv for gaverne, det vil sige ud af egen lomme. Hos Trustpilot og Philips/Signify er beløbet pr. gave sat til 250 kroner, mens det er 450 kroner hos Telenor. Her lægger man op til, at et par medarbejdere kan slå sig sammen.

Selvom julen som bekendt koster mange penge, så holder de ansatte sig ikke tilbage. Tværtimod har konceptet så stor succes, at for eksempel Telenor har gjort det til en tilbagevendende begivenhed. I år har virksomheden modtaget i alt 70 gaveønsker, som er blevet fordelt mellem deres kontorer i København og Aalborg.

”Det her er et af de bedste tiltag, vi har i Telenor. Jeg er glad for, at vi kan holde ved traditionen, og jeg glæder mig til at forsøde julen for et par børn, der absolut fortjener det”, udtaler Nana Kamilla Hansen, Release Manager, hos Telenor.

Telenors medarbejdere opfylder anbragte børns julegaveønsker
Det er fjerde år i træk, at Telenors medarbejdere opfylder anbragte børns julegave-ønsker i samarbejde med Børnehjælpsdagen. Foto: Telenor.

Signify/Philips køber gaver til anbragte børn
Store og små pakker finder vej fra Signify/Philips til de anbragte børn. Julegave-projektet er drevet af Signify, men de ansatte hos Philips, som Signify deler kontor med, tager også ønsker fra træet. Foto: Signify.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.