21. april 2018, 12:54 Af: Sylvia Blazejowski

Årets Børnehjælpsdag 2018: Anbragte børn og unge deler deres største drømme

Se et udpluk af de rørende drømme-tegninger, som bliver delt ud til offentligheden på Årets Børnehjælpsdag 2018 i København og Aarhus.

Årets Børnehjælpsdag 2018: Anbragte børn og unge deler deres største drømme

Se et udpluk af de rørende drømme-tegninger, som bliver delt ud til offentligheden på Årets Børnehjælpsdag 2018 i København og Aarhus.
Naza (tv) og Nazir (th) er søskende og bor sammen på en institution i Østjylland. Her viser de deres drømme-tegninger frem. Naza har tegnet en ø og en flyvemaskine, fordi hun drømmer om at komme på en ferierejse til Kreta. Nazir har tegnet et slot, fordi hun drømmer om at være en prinsesse. Foto: Per Frahm Thomsen.

Anbragte børn og unge har lavet tegninger af deres største drømme – og nu kan offentligheden kan få indblik i disse drømme på Årets Børnehjælpsdag 2018.

Tegningerne bliver nemlig lagt ind i farvestrålende balloner og uddelt til de besøgende, der er med til at markere Årets Børnehjælpsdag i Kongens Have (København) og Rådhusparken (Aarhus), den 6. maj.

Nedenfor er samlet et lille udpluk af de fine og rørende drømme-tegninger.

De kreative børn og unge bor i plejefamilier eller på institutioner rundt om i Danmark. Trods en svær start på tilværelsen – og en hverdag uden biologiske forældre – har de alle håb og drømme for fremtiden. Drømme er en vital ledetråd i livet, og derfor vigtige at bakke op om, uanset om de er store eller små.

Læs mere om, hvor og hvordan du får fingre i en ’drømme-ballon’ den 6. maj.

Som organisation arbejder Børnehjælpsdagen – året rundt – med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark, blandt andet ved at opfylde deres drømme. Det sker gennem projektet ‘Drømmebanken’.

11-årige Sarah bor hos en plejefamilie. Hun drømmer om at møde skuespilleren Martin Brygman. Hun har tegnet sig selv ved siden af ham.

17-årige Patricia bor på et opholdssted på Fyn. Hun har tegnet skuespilleren Viggo Mortensen, hvor han spiller Aragorn fra 'Ringenes Herre'. Patricias drøm er at møde Viggo Mortensen, da hun selv gerne vil være skuespiller.

Jasmin på 10 år bor hos en plejefamilie. Hun drømmer om at være på en stor legeplads sammen med sin plejemor. Jasmin har tegnet en fantasilegeplads, hvor man kan rutsje på verdens største rutsjebane, plukke jordbær og blomster. Man kan også gå en tur med sin hund og sidde på en bænk og hygge sig.

13-årige Maria bor i plejefamilie. Hun har tegnet en flyvemaskine og det brasilianske flag. Hun drømmer om at se sin biologiske far og mor, der bor i Brasilien.

Hanne er 13 år og bor på et opholdssted. Hendes drøm er at føle sig fri. Fredsduen symboliserer den frihed, hun gerne vil føle. Træet symboliserer harmoni. Hånden, der bærer et hjerte, symboliserer kærlighed. Peace-tegnet symboliserer fred - både i verden, men også inde i Hanne selv. Pigen i hjørnet er Hanne.

20-årige Annette, der bor på et ungecenter, drømmer om fred i verden.

Drømmebanken: Drømme bliver til virkelighed

Årets Børnehjælpsdag 2018 er en hyldest til anbragte børn, deres håb og drømme. Men drømmene lever – og bliver til virkelighed – hele året rundt takket være Børnehjælpsdagens projekt ‘Drømmebanken’.

Gennem Drømmebanken opfylder Børnehjælpsdagen anbragte børn og unges største drømme. Det sker med (økonomisk) støtte fra fonde, virksomheder og privatpersoner.

Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’ og Lemvigh Müllers Fond er blandt de største bidragsydere til Drømmebanken. Alene ‘En Håndsrækning’ har siden 2013 støttet projektet med 3 millioner kroner.

Børnehjælpsdagen opfylder årligt cirka 200 drømme for anbragte børn og unge, der typisk bor i plejefamilie eller på institution. Det er afgørende, at de opfyldte drømme skaber en forandring hos de enkelte barn og dermed har en positiv indflydelse på barnets hverdag og/eller fremtid.

Læs mere på www.bhd.dk/droemmebanken

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.