15. marts 2017, 09:21 Af: Kenneth Tingberg

Anbragte tegner og fortæller livshistorier

Med papir, tusser og stor entusiasme satte anbragte børn og udsatte unge ord og farver på det liv, de har levet, og deres aktuelle ståsted.

Anbragte tegner og fortæller livshistorier

Med papir, tusser og stor entusiasme satte anbragte børn og udsatte unge ord og farver på det liv, de har levet, og deres aktuelle ståsted.
Der var linet op med kreative redskaber, da anbragte børn og unge tegnede og fortalte deres livshistorie. Foto: Børnehjælpsdagen.

22 anbragte børn og unge var samlet til kreativ eftermiddag i Odense søndag 5. marts, hvor Børnehjælpsdagens arrangement ’Min Historie’ blev udfoldet. Arrangementet er det første af to, der sætter fokus på de anbragte børns livshistorier.

På workshoppen blev gruppen introduceret til værktøjer til deres livshistorier så som stamtræ, tidslinjer og mindmaps, og de gik til opgaven med stort engagement, og ved slutningen af dagen var der produceret de fineste mindmaps og stamtræer.

Livshistorier skærper identiteten og den mentale robusthed

Ved at tilbyde en workshop med forskellige kreative redskaber og fortælleteknikker for anbragte i alderen 10-23 år, ønsker Børnehjælpsdagen at hjælpe med at underbygge den enkeltes fortælling og dermed skærpe identiteten hos den anbragte.

”Når de anbragte børn og unge får lejlighed til at sætte ord og billeder på deres aktuelle ståsted og deres egen tidslinje og familietræ, styrker det deres selvindsigt og dermed mentale robusthed”, fortæller Børnehjælpsdagens projektledere Susan Gritzman og Susanne Jensen.

LÆS OGSÅ: Anbragte unge kom helt tæt på fremtiden

Næste workshop med samme tema ’Fra drøm til virkelighed’ finder sted i foråret 2017.

Her et eksempel på et mindmap fra workshoppen, der kan hjælpe den anbragte unge til at definere eget ståsted og dermed identitet. Foto: Børnehjælpsdagen.

Om Børnehjælpsdagens indsats for at styrke den mentale robusthed

Børnehjælpsdagen har stor fokus på at styrke den mentale robusthed hos de anbragte. Det sker både ved indsatser inden for de personlige så vel som de sociale kompetencer.

I denne workshop omkring livshistorier arbejder vi primært med de personlige kompetencer.

Vores viden på området er, at de personlige kompetencer er grundlæggende menneskelige egenskaber. De er vigtige for engagement, motivation, holdninger, aktiv deltagelse og ansvar for og i eget liv. Vi ved, at mange anbragte børn og udsatte unge på et tidspunkt i deres liv har kæmpet med deres identitet. Mange har været konfronteret med voldsomme oplevelser eller udsat for traumer. Det gør dem på én og samme tid stærke og sårbare.

Derfor er det vigtigt, at de kender til deres egne personlige kompetencer – og at de kan bevare eller finde troen på sig selv. Vores erfaring viser, at langt de fleste har et mål for livet men, at de ofte har svært ved at finde vejen hen til dette mål.

Vi arbejder målrettet for, at de anbragte børn og udsatte unge finder deres egne, personlige styrker. Vores tilbud giver børnene og de unge mulighed for at udforske samt udvikle det potentiale, som de hver især har.

Læs mere om vores fire indsatsområder: Sociale kompetencer, Personlige kompetencer, Ernæring og Bevægelse

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.