6. maj 2017, 12:13 Af: Kenneth Tingberg

Anbragte børns drømme steg til vejrs – i både København og Aarhus

Farvestrålende balloner med drømmetegninger blev sendt til vejrs på den traditionsrige 'Årets Børnehjælpsdag', der i år blev fejret i landets to største byer

Anbragte børns drømme steg til vejrs – i både København og Aarhus

Farvestrålende balloner med drømmetegninger blev sendt til vejrs på den traditionsrige 'Årets Børnehjælpsdag', der i år blev fejret i landets to største byer
Tusindvis af drømmeballoner steg op mod den århusianske forårshimmel på Årets Børnehjælpsdag 2017. Foto: Per Frahm Thomsen.

Lørdag den 6. maj 2017 blev ‘Årets Børnehjælpsdag’ markeret ved to store begivenheder i Kongens Have i København og i Rådhusparken i Aarhus. I begge byer var dagens program en hyldest til anbragte børn og udsatte unge og deres drømme, som mange hundrede børn og familier bakkede op om.

SE VIDEO: 18-årige Silas, tidligere anbragt, fortæller

Et hav af balloner og børneaktiviteter

De mange deltagere var samlet om at sende 1000 balloner af sted mod den blå forårshimmel. Inde i ballonerne lå tegninger af anbragte børns drømme og håb for fremtiden.

SE VIDEO: Ballonopsendelsen i København
SE VIDEO: Ballonopsendelsen i Aarhus

Familierne kunne også deltage i sjove lege, lave egne badges samt synge og danse med de kendte danskere, der var med til fejringen i de to byer: tv-værten Bubber, skuespilleren Timm Vladimir, komikeren Karsten Green og rapperen Jøden (alle fire er ambassadører for Børnehjælpsdagen) samt danserne Jenna Bagge og Sofie Kruuse (begge kendte fra ‘Vild med dans’).

I Aarhus blev arrangementet afholdt i samarbejde med Aarhus2017 og Børnekulturhuset. Ønskelandets sang og dans – som oprindeligt blev præsenteret til børneåbningen af den europæiske kulturhovedstad – blev fremført i Rådhusparken, hvor de besøgende også kunne boltre sig på det mobile legelandskab MY PLAYGROUND.

SE VIDEO: Sang og dans med Ønskelandet 

Afsløring af årsplakaten 2017

På dagen kunne man desuden se og købe Børnehjælpsdagens årsplakat 2017, der er malet af graffiti-kunstneren L:Ron:Harald, og illustrerer anbragte børns håb og drømme. Læs mere om Årsplakaten 2017

Du kan købe årsplakaten i Børnehjælpsdagens webshop og dermed støtte vores arbejde med blandt andet at opfylde anbragte børn og unges håb og drømme – året rundt.

Det imponerende ballonhav over Kongens Have i København på Årets Børnehjælpsdag 2017. Foto: Kim Agersten.

De tre anbragte piger - Sarah, Jasmin og Maria - sender hver deres drømmetegning afsted i en ballon, godt assisteret af tv-værten Bubber, som var dagens konferencier i København. Foto: Kim Agersten.

Jasmins drømmetegning, der viser verdens bedste legeplads, er nu steget til vejrs i en ballon i Kongens Have på Årets Børnehjælpsdag 2017. Tegning: Jasmin.

Årets plakatkunstner, L:Ron:Harald, signerede plakater i Rådhusparken i Aarhus. Foto: Per Frahm Thomsen.

I anledning af Årets Børnehjælpsdag var der flag på busserne i hele København og på Frederiksberg. Den 6. maj er samtidig Børnehjælpsdagens fødselsdag. Organisationen fylder 114 år. Foto: Kim Agersten.

Sofie Kruuse instruerede i dansen 'Ønskelandet', der første gang blev danset til børneåbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Nu var den med til at markere Årets Børnehjælpsdag, der for første gang blev fejret i Aarhus. Foto: Per Frahm Thomsen.

Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.