8. juli 2015, 08:51 Af: Sylvia Blazejowski

Anbragte studiner fejret på den store dag

Børnehjælpsdagen og By Malene Birger fejrer 30 studiner

Anbragte studiner fejret på den store dag

Børnehjælpsdagen og By Malene Birger fejrer 30 studiner
19-årige Malene fra Favrskov Børne- og Ungecenter i Hadsten med sin nyerhvervede studenterhue. Foto: Privat.

For alle unge er det noget helt særligt at blive student. En milepæl i livet er nået, og forude venter en fremtid med hylderne fulde af muligheder. For de anbragte unge, som gennemfører en ungdomsuddannelse, er dagen helt ekstraordinær speciel. Det ligger nemlig ikke i kortene for de fleste anbragte, at de skal ende med at få en studentereksamen. Faktisk er det kun 7 % af landets anbragte unge, som får studenterhuen på. Det vil Børnehjælpsdagen gerne markere og hylde.

I samarbejde med By Malene Birger har Børnehjælpsdagen foræret 30 nyudklækkede studiner en ekstra gave på deres store dag. Gaven består af et lækket halstørklæde i uld, som vil kunne følge pigerne i mange år, når de mindes deres store dag.

En stor personlig sejr

Malene på 19 år er netop blevet student. Hun bor til daglig på Åhuset, en afdeling af Favrskov Børne- og ungecenter i Hadsten, og hun er Åhusets første student nogensinde. Hun bestod sin sidste eksamen på HHX Tradium Handelsgymnasium i Randers med et flot 7-tal, og dermed tilslutter hun sig den lille unikke gruppe af anbragte unge, som får en studentereksamen.

“Det betyder enormt meget for mig at have fået huen på. Det har været en kamp for mig at komme i gennem de tre år, men jeg klarede det og kan nu vise overfor min familie, venner og Åhuset, at jeg godt kan, selvom jeg måske til tider tvivlede på det”.

Udenfor eksamenslokalet ventede mor, far, mormor, søskende, kontaktperson og andre fra Åhuset i spænding. Da Malene kom ud, blev hun mødt med blomster og gaver, og hendes far fik den store ære af at placere den kridhvide og meget betydningsfulde hue på Malenes hoved.

Efter sommerferien skal Malene for alvor til at stå på egne ben, da hun skal flytte fra Åhuset og i egen lejlighed. Hun drømmer om at få et godt arbejde, men har lige brug for et sabbatår til at blive helt afklaret omkring, hvilken uddannelse hun skal tage.

“Det er altid rart at vide, at der er nogle, som tænker på én, så jeg vil altid være taknemmelig. I (Børnehjælpsdagen, red.) prøver at gøre livet lettere for os i nogle svære tider, og det ved jeg, at der er mange, som er glade for”, fortæller Malene.

Børnehjælpsdagen og By Malene Birger

Siden år 2010 har By Malene Birger været storsponsor i Børnehjælpsdagen. Udover at de donerer et fast årligt beløb til Børnehjælpsdagen, har de gennem årene også bidraget med store oplevelser og gaver til anbragte børn og unge. Eksempelvis har anbragte konfirmander været på en forkælelsestur hos Malene Birger, hvor de mødte designeren og fik lov at vælge lækkert tøj fra deres kollektion til Blå Mandag. Derudover har de doneret julegaver flere år i træk.

Se Børnehjælpsdagens sponsorer her

Støt Børnehjælpsdagens arbejde her

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.