10. august 2019, 10:41 Af: Sylvia Blazejowski

Børnenes IT-fond: Anbragte unge modtager ny computer op til skolestart

Et stort antal anbragte børn og unge er igen i år blevet bedre digital rustet til skolestarten - takket være uddelinger fra Børnenes IT-Fond

Børnenes IT-fond: Anbragte unge modtager ny computer op til skolestart

Et stort antal anbragte børn og unge er igen i år blevet bedre digital rustet til skolestarten - takket være uddelinger fra Børnenes IT-Fond
Anbragte unge modtager computer til skolestart fra Børnenes IT-fond.
17-årige Christoffer er én af de mange unge, der har modtaget en spritny bærbar computer. Foto: Privat.

August og september måned er lig med skolestart for tusindevis af børn og unge landet over. Det gælder også for de børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet. Desværre har langt fra alle anbragte samme digitale muligheder som deres jævnaldrende kammerater fra traditionelle familier.

Derfor træder Børnehjælpsdagen endnu engang til med projektet Børnenes IT-Fond.

138 anbragte børn og unge har således fået deres egen, spritnye bærbare computer, som de nu kan bruge til lektier og andre opgaver i skolen. Computer-uddelingen sker som altid på baggrund af ansøgninger til Børnehjælpsdagen – enten fra de unge mennesker selv, deres plejefamilier, pædagoger eller andre værger.

Styrket som menneske

Børnehjælpsdagen uddeler årligt cirka 500 computere til anbragte børn og unge (10-19 år) gennem ‘Børnenes IT-Fond’. Formålet er at styrke de unges sociale og personlige kompetencer – samt at øge deres uddannelsesmuligheder, da computeren i dag er et helt centralt redskab i undervisningen.

Den seneste evaluering* af Børnenes IT-Fond og computer-uddelingerne dokumenterer den positive effekt:

Ca. 85 % svarer, at computeren har meget stor eller stor betydning for, at den unge gennemfører sit uddannelsesforløb og cirka 52 % svarer, at computeren i meget høj eller høj grad anvendes til relationsdannelse med klassekammerater.

Computeren er også med til at inkludere den unge i fællesskabet. 81,5 % svarer, at computeren har medført at den unge føler sig på lige fod med jævnaldrende kammerater, der ikke er anbragt uden for hjemmet.

Uddeling af computere gennem Børnenes IT-Fond finder sted tre gange om året – næste gang i oktober 2019. Læs mere om ansøgning, kriterier og deadlines her.


*Tallene er fra seneste evaluering i 2018, hvor Børnehjælpsdagen uddelte 452 computere. Svarprocenten var på ca. 50%.

Her er nogle af de 138 unge mennesker, der netop har fået en bærbar computer:

11-årige Henrik med sin nye maskine til skolen. Han glæder sig også over, at han nu kan skrive og 'skype' med sine venner, storebror og mor. Foto: Privat.

Anbragte børn modtager computer fra Børnenes IT-fond
10-årige Nicoline bruger flittigt sin nye computer fra Børnenes IT-Fond. Det er nemlig lige præcis sådan én, som hun længe har ønsket sig! Foto: Privat

15-årige Sander er superlykkelig for sin nye computer, som han skal bruge, når han starter på efterskole i år. Han glæder sig til at lære hjælpeprogrammerne at kende og han er overbevist om at både computer og programmer vil være en god støtte til skolestart. Foto: Privat.

Børnenes IT-fond uddeler computere til udsatte unge
18-årige Jannick har efterfølgende skrevet tak til Børnehjælpsdagen: "Jeg er rigtig glad for jeg har fået en ny computer. Vi bruger pc hver dag i skolen, og det gør mit arbejde så meget lettere. Min gamle pc var slet ikke opdateret og havde skader på skærmen"

OM BØRNENES IT-FOND

Børnenes IT-Fond blev etableret i 2011. Siden da har Børnehjælpsdagen – med støtte fra fonde og sponsorer – uddelt cirka 4.600 computere til anbragte børn og unge i plejefamilier og på døgninstitutioner over hele landet.

Det er anbragte børn og unge i alderen 10-19 år, der kan modtage en bærbar computer gennem ‘Børnenes IT-Fond’.

Både privatpersoner, virksomheder samt fonde er med til at finansiere uddelingerne. En af de største bidragsydere er Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’, der har støttet projektet med 7.500.000 kroner siden 2013.

Børnehjælpsdagen uddeler cirka 500 computere om året – fordelt over tre uddelingsgange. Næste uddeling finder sted i oktober 2019.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.