6. maj 2015, 18:10 Af: Sylvia Blazejowski

Årsplakaten 2015 er offentliggjort

Anbragte børn og unge har været med til at skabe motivet på Børnehjælpsdagens Årsplakat 2015

Årsplakaten 2015 er offentliggjort

Anbragte børn og unge har været med til at skabe motivet på Børnehjælpsdagens Årsplakat 2015
Børnene, der enten bor i plejefamilie eller på opholdssted, har bidraget med tegninger under temaet ’drømme’. Billedkunstneren har herefter sammensat dele af tegningerne til en collage, der samler børnenes drømmebilleder i et smukt himmelrum. Foto: Kim Agersten.

Børnehjælpsdagens Årsplakat 2015 blev i dag offentliggjort på Designmuseum Danmark i København. Motivet på Årsplakaten er skabt af 10 anbragte børn/unge og billedkunstner Maria Bergmann Drougge.

Under dagens fernisering deltog flere af de anbragte børn og unge sammen med deres biologiske forældre, plejefamilier eller pædagoger.

“”Min drøm er at kunne flyve. Når man flyver, så føler man sig fri. Man kan gøre lige, hvad man har lyst til, og det er rart”, fortæller 11-årige Maria, der bor i familiepleje. Hun har tegnet Årsplakatens bærende motiv: Supermand, der redder en pige fra at falde.

Årsplakaten 2015 kan fremover opleves på Designmuseum Danmark i udstillingen ’Barnets Århundrede’, der blandt andet omfatter et udpluk af Børnehjælpsdagens historiske årsplakater fra 1904 og frem.

Det er ligeledes muligt at købe Årsplakaten på Designmuseum Danmark samt i Børnehjælpsdagens webshop. Pris: 150 kroner.

Hvorfor drømme?

’Drømme’ er et gennemgående tema på Årets Børnehjælpsdag 2015. Temaet er i god tråd med Børnehjælpsdagens daglige arbejde for de cirka 12.000 anbragte børn og unge, som bor uden for hjemmet i Danmark.

Børnehjælpsdagen afholder en lang række projekter og aktiviteter, der styrker børnene og de unge, så de får ’et stærkere jeg’ – både fysisk og mentalt. Dét giver dem bedre mulighed for at forfølge deres drømme for fremtiden.

Børnehjælpsdagen opfylder også specifikke ønsker for anbragte børn og unge via projektet ‘Drømmebanken’.

Læs historierne bag nogle af de drømme, som børnene har tegnet (bt.dk)

Læs mere om, hvordan du kan støtte Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og unge i Danmark.

 

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.