6. maj 2016, 03:01 Af: Sylvia Blazejowski

Årsplakaten 2016 offentliggjort

Børnehjælpsdagens årsplakat 2016 blev præsenteret ved et stort arrangement i Kongens Have, København, på Årets Børnehjælpsdag den 6. maj.

Årsplakaten 2016 offentliggjort

Børnehjælpsdagens årsplakat 2016 blev præsenteret ved et stort arrangement i Kongens Have, København, på Årets Børnehjælpsdag den 6. maj.
Carl Quist-Møller med årsplakaten
Carl Quist-Møller præsenterer Børnehjælpsdagens Årsplakat 2016 fra et træ i Kongens Have i København. Foto: Kim Agersten.

Børnehjælpsdagens årsplakat 2016 blev præsenteret ved et stort arrangement i Kongens Have, København, på Årets Børnehjælpsdag den 6. maj.

Dagen var en hyldest til de cirka 11.000 anbragte børn og unge, som bor på børnehjem eller i familiepleje i Danmark og satte temaer som melankoli, leg, håb og drømme i fokus.

Kunstneren, Carl Quist-Møller, som har skabt årsplakaten, lagde i sin præsentation vægt på, at hans valg af motiv skal fortælle en historie, som skal rumme både optimismen og melankolien.

LÆS OGSÅ: Årets plakatkunster: Carl Quist-Møller

Et svigtet barn, der også er stærkt og snu

”Jeg har ikke tegnet et barn, der løber væk fra en mørk skov. De mørke stammer i baggrunden repræsenterer tabet – den familie, som barnet mangler – men drengen løber og leger i skoven på trods. Vi kan ikke fortrænge fortiden – vi kan lære at acceptere tabet og leve på trods. Derfor løber drengen i nogle smukke og optimistiske forårs-anemoner”.

Børn har altid været et trofast publikum i Carl Quist-Møllers alsidige virke som tegner, forfatter og musiker. Men udsatte børn berører ham ekstra meget:

”Svigtede børn skal leve deres liv med en ekstra urkraft og vilje, og derfor har det også været vigtigt for mig at fremstille drengen som sin egen – han er alene og ret lille i kompositionen – men han er også stærk og snu. Han har klædt sig ud som en ræv. Han ved noget, vi ikke ved. På den måde er plakaten i sidste ende også en hyldest til at turde være sig selv og have drømme”, forklarer Quist-Møller.

Skitse til Årets Børnehjælpsdag 2016
En af skitserne i Carl Quist-Møllers proces med at designe Børnehjælpsdagens Årsplakat 2016. Foto: Kim Agersten.

Plakaten – et svært håndværk

I Kongens Have kunne man også se en række af Carl Quist-Møllers unikke skitser til den endelige plakat. For selvom den endelige opsætning er lavet på computer med hjælp fra grafiker og plakat-ekspert Morten Agergaard, laver Carl Quist-Møller som en af de få tegnere det meste af sit arbejde med papir og blyant.

Skitserne har været en del af tænkearbejdet op til en intens uge, hvor Carl har arbejdet meget koncentreret med plakaten. Ægte håndtegning er et håndværk, der tager tid, og især plakater er ikke lette at lave.

”Jeg synes, at årets Børnehjælpsdagsplakat er blevet super flot. Jeg er meget stolt af den. De ekstra timer jeg har brugt på denne plakat er mit bidrag til de udsatte børn. Det betyder rigtig meget for mig at kunne gøre noget med det, jeg nu kan – i dette tilfælde at tegne,” slutter Carl Quist-Møller.

Sådan får du årsplakaten til din væg

Årets Børnehjælpsdagsplakat 2016 kan købes i Børnehjælpsdagens webshop. En usigneret plakat koster 150 kroner, mens en signeret plakat koster 200 kroner (obs: kun 20 stk. til salg). Overskuddet fra salget går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte og udsatte børn og unge i Danmark.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.