15. august 2016, 12:28 Af: Kenneth Tingberg

Nu får grisene Louises fulde omsorg

22-årige Louise er kommet nemmere gennem sin uddannelse til landmand efter at have fået en bærbar gennem Børnenes IT-fond.

Nu får grisene Louises fulde omsorg

22-årige Louise er kommet nemmere gennem sin uddannelse til landmand efter at have fået en bærbar gennem Børnenes IT-fond.
Louise i en lykkelig stund i grisestalden
Tidligere anbragte Louise i en lykkelig stund i grisestalden. Foto: Privat

2016 har været et godt år for 22-årige Louise Sørensen. Først afsluttede hun sin uddannelse som faglært landmand med speciale i grisehold ved Asmildkloster Landbrugsskole. 1. juli har hun fået fast job på Slotsminde i Mastrup, hvor hun også har gennemført sine praktikforløb.

Velfungerende computer gav studiero

Tilbage i 2014 fik Louise en ny bærbar pc gennem Børnenes IT-fond, som hun tillægger stor betydning for sit vellykkede studieforløb.

Nok havde Louise en 5 år gammel computer, men den gik konstant ned, kunne ikke holde strøm og var meget langsom. Ikke nogen god forudsætning på et studie, hvor der arbejdes med omfattende excel-beregninger,

“Jeg er super glad for at have fået den computer. Den har betydet, at jeg har kunnet fokusere på selve studiet, som har været krævende nok i sig selv med daglige skoletimer fra 8 til 16”, fortæller Louise

LÆS OGSÅ: 3138 computere uddelt på 5 år

Når uddannelse ikke er nogen selvfølge

Det lå ellers ikke i kortene, at Louise, som har været anbragt siden hun var seks år, kunne gennemføre så krævende en uddannelse.

I følge Kommunernes Landsforening (Momentum, 2015) har 40 % af de anbragte børn ikke taget folkeskolens afgangsprøve som 16-17-årige. Det gælder kun 6 % af de ikke-anbragte børn.

Hendes faglige formåen var da heller ikke på niveau med jævnaldrende, men hendes store passion for husdyr har været en god drivkraft, som hun selv udtaler. Også personalet på Favrskov Børne- og Ungecenter i Hadsten, hvor Louise boede indtil 2014, har udvist massiv støtte til Louises karrieredrøm.

LÆS OGSÅ: Zenia var dyrepasser for en dag

Louise med den computer, hun fik via Børnenes IT-Fond i 2014
Louise med den computer, hun fik via Børnenes IT-Fond i 2014. Foto: Privat.

Med uddannelse og job i hånden har Louise de bedste forudsætninger for en god voksentilværelse. Når hun om lidt fylder 23 år, udløber hendes efterværn* på Favrskov, men det skræmmer ikke Louise. “Jeg kan godt klare mig selv nu”, siger hun med glad og overbevisende stemme.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.