2. marts 2018, 16:59 Af: Kenneth Tingberg

BESØG PÅ OPHOLDSSTED VAR VÆRDIFULDT FOR ALLE PARTER

Hele seks af Børnehjælpsdagens ambassadører lagde vejen forbi Opholdsstedet Home for at hylde de unge anbragte og blive klogere på deres hverdag

BESØG PÅ OPHOLDSSTED VAR VÆRDIFULDT FOR ALLE PARTER

Hele seks af Børnehjælpsdagens ambassadører lagde vejen forbi Opholdsstedet Home for at hylde de unge anbragte og blive klogere på deres hverdag
Karsten Green, Bubber, Pelle Hvenegaard, Peter Mygind og Søren Bregendahl lytter interesseret til den unge piges fortælling om sit liv på Opholdsstedet Home. Foto: Kim Agersten

På det der kunne have været en helt almindelig fredag i marts måned 2018 skete der noget, der fik alle otte beboere og de ansatte på Opholdsstedet Home i Hundested til at føle sig udvalgte og specielle på den gode måde.

Denne fredag var der nemlig besøg af hele seks af Børnehjælpsdagens ambassadører: sangerinden Birthe Kjær, tv-værten Bubber, skuespilleren Lars Hjortshøj, komikeren Karsten Green, tv-værten Pelle Hvenegaard og skuespilleren Søren Bregendal. Alle er de i forvejen meget dedikerede til Børnehjælpsdagens aktiviteter og projekter for anbragte børn og unge – fx sommerfester og julefester, hvor deres tilstedeværelse glæder og løfter hundredvis af plejebørn og institutionsanbragte.

Motiveret til at gøre endnu mere

Ved at besøge de otte anbragte unge hjemme i deres private omgivelser på opholdsstedet fik ambassadørerne. i modsætning til de store events, en meget tættere oplevelse og forståelse af de unges hverdag.

“Man oplever de unge én-til-én – og ser også ydmyghed, generthed, sårbarhed. Det betyder, at man lærer de unge at kende på en mere ægte og nærværende måde. Uden filter og uden omsvøb”, forklarer Bubber og fortsætter: “De unge virkede rigtig glade for besøget, og jeg følte mig meget velkommen. Det gør selvfølgelig også mig glad – og giver mig motivation og lyst til at gøre endnu mere”

Påskønnelse af de unge

På opholdsstedet er der ligeledes genlyd af begejstring efter ambassadørbesøget.

“De unge beboere følte sig meget påskønnet og oplevede en ægte interesse fra ambassadørernes side – og så er det heller ikke helt tosset at kunne dele den store oplevelse og vise billeder frem til familie og venner”, fortæller Jorun Magnussen, som er mangeårig pædagog og terapeut på stedet.

Søren Bregendahl er inviteret ind på et værelse hos en af de otte unge for at få en personlig snak og indblik i et liv på et opholdssted. Foto: Kim Agersten.

De unge havde været med til at planlægge og tilberede en lækker frokost for ambassadørerne. I det hele taget var de gået meget op i forberedelserne. Foto: Børnehjælpsdagen.

Besøget af de seks ambassadører skabte en følelse af påskønnelse hos både de unge beboere og de ansatte. Her er gruppen faldet i snak med et af husets otte unge. Foto: Børnehjælpsdagen.

Om opholdsstedet Home

Home er et opholdssted for unge beliggende midt i Hundested. Home har været opholdssted siden 1988 og blev etableret ud fra et ønske om at skabe et tilbud til unge, hvor det var de unge og deres behov, der reelt var i centrum. De unge skulle bo i et rigtigt hjem og deres behov skulle dermed ikke længere tilpasses en given institutions rutiner og vagtplaner.

Med tiden er de bærende værdier, som Home blev etableret på, blevet til et særegent værdisæt, som har vist sig levedygtigt og frugtbart. Livslange relationer til mange Home-børn er en realitet, og mange unge har gennem årene forladt Home med en følelse af at være klædt godt på til at leve livet bedst muligt.

Home er normeret til otte unge – syv i værelse og en i øvelejlighed.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.