5. oktober 2016, 08:29 Af: Sylvia Blazejowski

Blev bedste veninder på camp

Børnehjælpsdagen arbejder for at styrke anbragte børn gennem gode relationer og netværk

Blev bedste veninder på camp

Børnehjælpsdagen arbejder for at styrke anbragte børn gennem gode relationer og netværk
Lærke og Sandra til gensynsdag 1. oktober 2016
Sandra, tv. og Lærke, th., mødtes til Børnehjælpsdagens camp den 3.-5. juni 2016 og senere til gensynsdag den 1. oktober 2016, hvor billedet er taget. Foto: Børnehjælpsdagen.

Lærke og Sandra bor i hver deres plejefamilie. De er begge 9 år gamle – og nu er de også bedste veninder.

Pigerne mødte hinanden på Børnehjælpsdagens camp for plejedøtre og plejemødre i juni måned. Her tilbragte de en hel weekend sammen i Svanninge Bjerge.

LÆS OGSÅ: Styrkende samvær i skoven

Siden da har pigerne også været til gensynsdag i starten af oktober, hvor alle deltagerne fra camp’en i juni var inviteret.

”Det er normalt rigtig svært for Lærke at finde venskaber, og hun har også lige skiftet skole. Så det er helt fantastisk, at hun har mødt Sandra. De to piger har samme sind, og de forstår hinanden på et dybere plan, fordi de begge er plejebørn. Det en relation, der har styrket Lærke og givet hende ro”, forklarer Lærkes plejemor Pia Müller.

Et venindebrev på vej

Pigerne bor begge på Sjælland – men i hver sin ende af øen. Så for at holde kontakten, har de nu besluttet at skrive breve til hinanden.

De har aftalt at sende et brev cirka én gang om måneden.

”For Sandra er det her ægte venskab. Hun har fundet én, som hun kan stole på – og hvor hun kan åbne sig op. Pigerne har allerede delt flere personlige ting med hinanden, for eksempel om deres familie. Den slags ville Sandra aldrig dele med sine klassekammerater. På den måde får pigerne bearbejdet nogle ting sammen”, forklarer Helle Jakobsen, der er plejemor til Sandra.

Lærke og Sandra på camp
Lærke og Sandra genforenet på camp. Foto: Børnehjælpsdagen

Styrke ind i voksenlivet

Pigernes venskab er det synlige resultat af det relationsarbejde, som finder sted på Børnehjælpsdagens camps. Ved at bringe anbragte børn sammen i trygge rammer er det netop et ønske at skabe et større netværk for børnene.

LÆS OGSÅ: Yoga og en rød skovmyre på cv’et

”De gode relationer giver en grundlæggende følelse af bekræftelse og anerkendelse. Relationerne styrker dermed børnenes selvværd, selvtillid og deres mentale robusthed. Det bidrager til, at børnene står stærkere – både i deres aktuelle hverdag, og på længere sigt i deres voksenliv”, forklarer projektleder Stine Enevold Valentin.

Børnehjælpsdagen afholder årligt mellem 8-10 camps for anbragte børn, blandt andet som led i Bikubenfondens program ’Natur til et godt liv’. I 2016 har 5 camps været rettet mod plejebørn og deres plejeforældre.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.