17. august 2016, 15:00 Af: Sylvia Blazejowski

Bliv klogere på Szhirleys drømmefanger

Interview: Szhirley fortæller om sit halssmykke, der blev lanceret den 17. august 2016 til fordel for Børnehjælpsdagen

Bliv klogere på Szhirleys drømmefanger

Interview: Szhirley fortæller om sit halssmykke, der blev lanceret den 17. august 2016 til fordel for Børnehjælpsdagen
Szhirley med sit halssmykke, der forestiller en drømmefanger.
Szhirley med sit halssmykke, der forestiller en drømmefanger. Foto: Elona Sjøgren.

Sangerinden Szhirley har skabt et smukt halssmykke – en drømmefanger – som led i Jewelry for a good cause 2016. For hvert solgt eksemplar går 100 kroner til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

I forbindelse med den lanceringen af smykket, den 17. august 2016, fortæller Szhirley her om sin fine kreation, der er lavet af 24 kt. forgyldt sterlingsølv med en lille champagnefarvet zirkon inde i selve vedhænget.

Bestil og køb Szhirleys halssmykke hos Jewelry by AD 

SE VIDEO: Szhirley fortæller om sit halssmykke til fordel for Børnehjælpsdagen

1) Hvorfor har du valgt ’drømmefangeren’ som motiv for dit smykke?

“Jeg har valgt at tegne en drømmefanger, da den for mig symboliserer de gode drømme. Jeg kom på idéen med at lade stjernen med den lille funklende sten repræsentere barnet, som så bliver beskyttet af en ring af voksne, der vil dem det bedste og ruster dem til, at de kan få en blød landing i deres voksne liv – som en vægtløs fjer, der langsomt daler. Det, syntes jeg, havde en fin symbolik.”

2) Du beskriver, at smykket (drømmefangeren) er et symbol på ’de gode drømme’ – hvad mener du mere præcist med det?

“Først og fremmest så er drømmefangerens historie, at de dårlige drømme og mareridt bliver holdt fast i nettet, så de ikke når ned i vores underbevidsthed, mens vi sover. Og når solens stråler om morgenen rammer dem, opløses de og forsvinder.

Når man har haft en svær start på livet, kan jeg forestille mig, at det er drømmene, man flygter ind i for at kunne deale med virkeligheden. Mit håb er, at de udsatte børn og unge får vendt deres drømme til virkelighed, og selv aktivt tager et valg om at bryde med det, de kommer fra og får det gode liv, de fortjener.”

3) Hvordan har det været for dig at skabe smykket?

“Det mest udfordrende har været at forsøge at begrænse mine idéer. Det er fantastisk at lade tankerne og inspirationen flyde. Det bedste har været at se det smykke, som man havde i sit hovede, blive præcist udført i virkeligheden.”

4) Hvorfor har du valgt, at dit smykke skal støtte Børnehjælpsdagen?

“Jeg lavede tidligere på året et samarbejde med Børnehjælpsdagen i forbindelse med min single ‘Splittet’. Og jeg var i tæt kontakt med en masse af de anbragte og udsatte unge, som inspirerede mig dybt. De gav mig lyst til at gøre, hvad jeg kunne for at bidrage til Børnehjælpsdagens daglige arbejde.”

5) Hvad betyder det for dig personligt gøre en forskel for andre, i dette tilfælde anbragte børn og unge?

“Det ligger mit hjerte nært at hjælpe, hvor jeg kan. Jeg husker selv, hvordan det var at være barn/ung med store, ofte tunge tanker. Og selvom jeg har haft en god og tryg barndom, kan jeg sagtens sætte mig ind i, hvordan det må være ikke at have haft den fulde støtte og omsorg med hjemmefra.”

6) Hvilket budskab ønsker du, at folk, der køber dit smykke, skal give videre?

“Når man kigger på og taler om smykket, ønsker jeg, at man husker på, hvordan vi som mennesker har et medansvar, og i mindre eller større grad, hvordan vi forsøger at gøre en forskel.”

Foto: Elona Sjøgren.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.