5. maj 2017, 07:20 Af: Kenneth Tingberg

Børnehjælpsdagens årsplakat 2017 er offentliggjort

Årsplakaten - skabt af den danske multikunstner L:Ron:Harald - bliver præsenteret til Årets Børnehjælpdag i Aarhus og København

Børnehjælpsdagens årsplakat 2017 er offentliggjort

Årsplakaten - skabt af den danske multikunstner L:Ron:Harald - bliver præsenteret til Årets Børnehjælpdag i Aarhus og København
Graffiti-kunstneren L:Ron:Harald med Børnehjælpsdagens Årsplakat 2017. Foto: Roar Paaske Fotografi.

Lørdag den 6. maj bliver Årets Børnehjælpsdag 2017 markeret ved to store begivenheder i Aarhus og København. En Børnehjælpsdag, der indeholder mange traditioner – også offentliggørelse af en årsplakat.

Dette år er det multikunstneren L:Ron:Harald, med det borgerlige navn Lars Jensen, der med sin årsplakat har medvirket til at hylde de cirka 11.000 anbragte børn og unge, som bor på børnehjem eller i familiepleje i Danmark.

Kunstneren har i sit værk taget udgangspunkt i udsatte børns drømme og plakaten rummer derfor også budskabet “Hvis du kan drømme det, kan du gøre det”.

En euforisk dreng der vil op, ud og væk

Når Lars Jensen selv skal beskrive sit grafittiværk henviser han til det forsømte barn, der en dag breder sine vinger ud, sætter af og flyver væk. Ud i mulighederne, friheden, drømmenes terræn og de uindskrænkede muligheder.

“Vingerne blev i min fortolkning til en overdimensioneret klase højkulørte balloner, der løfter den euforiske dreng op, ud og væk”, forklarer han og uddyber:

“Ikke alle sanser det måske ved første blik, men lømlen er i en lykkerus. Han glitrer af den mest ægte glæde – den glæde, der tilhører et menneske, der er brudt fri af tyngende lænker og snærende bånd, og som helt og fuldt har taget ansvaret for sin videre skæbne”.

For Lars Jensen har et ikke været svært at spore sig ind på drømmeaspektet og elementet af håb i opgaven. Han har selv haft en problematisk opvækst, og i perioder med savn og længsel har netop drømme og håb båret ham igennem, som han fortæller til Børnehjælpsdagen i dette portræt:

Mød L:Ron:Harald – årets plakatkunster

Et udsnit af årsplakaten med elementer af børn, balloner, drømme og eufori. Skabt af kunstneren L:Ron:Harald.

Graffiti – mere end bare street art

De fleste forbinder nok graffiti med noget, man ser i bybilledet – navnetags på mure, spraymalede bogstaver, kulørte indslag på et ellers trist plankeværk.

Lars Jensen maler da også primært vilde og fantasifulde bogstaver, stylewriting, så for ham var Børnehjælpsdagens opfordring om at male et motiv til en årsplakat en kærkommen lejlighed til at sprænge formen og vise, hvad graffiti kunsten også kan.

“Det har været en befriende og lidt forkløsende opgave for mig at gå til. Jeg er graffitimaler, og det er en “jobbeskrivelse”, der indebærer et konstant pres for at brande sig selv og holde sit navn varmt. Her kunne jeg skabe uden tanke på konkurrenceelementet”

Med sine spraydåser og tuschpenne har L.Ron:Harald således skabt et livs- og farvestærkt maleri, der i følge hans egne ord er “en lille kortfilm med et retrovenligt split screen og væg til væg-action”.

Sådan får du årsplakaten til din væg

Årsplakaten 2017 kan købes i Børnehjælpsdagens webshop. Prisen er 150 kroner, 200 kroner for en signeret udgave. Overskuddet fra salget går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte og udsatte børn og unge i Danmark.

 

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.