24. august 2015, 10:11 Af: Sylvia Blazejowski

Computere til plejebørn i Danmark

Nu kan danske plejebørn også ansøge Børnehjælpsdagen og 'Børnenes IT-Fond' om en bærbar computer til skolebrug

Computere til plejebørn i Danmark

Nu kan danske plejebørn også ansøge Børnehjælpsdagen og 'Børnenes IT-Fond' om en bærbar computer til skolebrug
Instruktion i brug af bærbar
Foto taget ved uddeling af bærbare computere på Ungecenter Porten. Nu kan også plejefamilier ansøge om en bærbar computer gennem Børnenes IT-Fond. Foto: Kim Agersten.

Forestil dig at starte i dagens digitale skolesystem uden en PC! Det er desværre virkeligheden for rigtig mange plejebørn i Danmark.

Fra 1. september 2015 udvider Børnehjælpsdagen derfor projektet ‘Børnenes IT-Fond’. Det betyder, at organisationen fremover vil uddele bærbare computere til plejebørn i alderen 10-19 år.

Børnehjælpsdagen har i en stor behovsundersøgelse kortlagt, at det særligt er plejebørn i alderen 10-13 år, der mangler en computer.

Undersøgelsen viser, at 43 % i denne aldersgruppe har deres egen pc, mens gennemsnits-tallet er 63 %* for børn, der ikke er anbragt uden for hjemmet. (*Gallup Børne- og Ungdomsindex 2014).

Digital dannelse er afgørende for fremtiden

“Det er uheldigt, at en væsentlig del af landets plejebørn ikke har adgang til egne IT-redskaber. Det betyder, at de sakker bagud i den digitale dannelse, som blandt andet er et vigtigt element i skolereformens ‘Nye Fælles Mål’, udtaler Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl og fortsætter:

“I yderste konsekvens har plejebørnene dårligere forudsætninger for at gennemføre et skoleforløb eller uddannelse, som i følge forskningen er afgørende for deres fremtid”.

Børnehjælpsdagen ser frem til at hjælpe plejebørnene, men opfordrer samtidig kommunerne til at øge deres fokus på computer-behovet. En stor del af plejebørnene får nemlig afslag, når de søger deres anbringende kommune om IT-støtte.

LÆS OGSÅ: Behov for IT-hjælp til børn i familiepleje

Ansøg fra 1. september 2015

For at komme i betragtning til en computer fra Børnenes IT-Fond skal plejebarnet, kontaktperson eller værge ansøge via Børnehjælpsdagens hjemmeside. Her er det også muligt at læse mere om ansøgningsvilkår. Afgørende for alle, der søger, er, at computeren skal anvendes til skole- og uddannelsesbrug.

DIREKTE LINK: Gå til onlineansøgningen her

Kort om Børnenes IT-Fond

Børnenes IT-Fond blev etableret i 2011, og siden da har Børnehjælpsdagen uddelt cirka 600 bærbare computere årligt til institutionsanbragte børn og unge over hele landet. Nu er det så plejebørnenes tur til af få en digital opgradering.

Aktuelt er både privatpersoner, virksomheder samt fonde, heriblandt Egmont Fonden og Ole Kirks Fond, med til at finansiere Børnehjælpsdagens computer-uddelinger, der finder sted hvert kvartal over hele landet.

Børnehjælpsdagen modtager med stor taknemmelighed pengedonationer til Børnenes IT-Fond. Donationerne anvendes til indkøb af nye, bærbare computere, som herefter bliver uddelt til de anbragte børn og unge.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.