22. april 2018, 16:00 Af: Sylvia Blazejowski

Gavmilde brandmænd opfylder anbragte børn og unges drømme

Københavnske brandmænd donerer i alt 70.000 kroner fra deres nedlagte rejseklub til Børnehjælpsdagens projekter 'Drømmebanken' og 'Empower4U'.

Gavmilde brandmænd opfylder anbragte børn og unges drømme

Københavnske brandmænd donerer i alt 70.000 kroner fra deres nedlagte rejseklub til Børnehjælpsdagens projekter 'Drømmebanken' og 'Empower4U'.
De gavmilde brandmænd med nogle af de unge mennesker, der fik deres største drømme opfyldt på Hovedbrandstationen i København den 20. april 2018. Foto: Børnehjælpsdagen.

10 anbragte børn og unge kunne knap tro deres øjne og ører, da de – under et besøg hos Hovedstadens Beredskab – fik deres største drømme opfyldt.

De var oprindeligt inviteret til en rundtur på Hovedbrandstationen ved Rådhuspladsen, men der viste sig at være meget mere i vente: en racercykel, et keyboard, et læsekursus, LEGO i stakkevis og et kamera var nogle af de flotte drømme-gaver, der blev overrakt til børnene og de unge.

Bag overrækkelsen stod de Københavnske brandmænd, der havde valgt at donere cirka 40.000 kroner fra ‘Rejseklubben 112’ til Børnehjælpsdagens Drømmebank – for derved at realisere de konkrete drømme.

“Opfyldelsen af drømmene har vidtrækkende, positiv betydning for de enkelte børn i hverdagen – særligt i forhold til deres sociale og personlige kompetencer. For eksempel medfører en ny cykel mere fysisk aktivitet og mere social kontakt for den unge pige, der nu skal ud og trappe i pedalerne. På den måde kan cyklen i sidste ende være med til at øge hendes sundhed og trivsel. Vi er meget taknemmelige for den flotte donation, der altså skaber værdi for børnene på flere planer”, forklarer Børnehjælpsdagens projektleder Susanne Jensen.

Trommer giver ro

En af de unge, som fik en drøm opfyldt med brandmændenes hjælp, var 14-årige Lucas fra Glesborg på Djursland i Midtjylland. Han fik et spritnyt og komplet trommesæt.

“Jeg er overlykkelig!! Jeg er helt vildt glad for trommesættet. Det betyder, at min hverdag bliver meget nemmere. Jeg kan få ‘ro på’ ved at høre musik og så spille med samtidig. Normalt er jeg meget oppe at køre, og folk kan godt blive trætte af, at jeg snakker for meget. Jeg bliver også selv træt af det i længden. Derfor er det godt for mig at få ro igennem musikken”, forklarer Lucas, der havde taget turen til København sammen med sine plejeforældre.

Trommerne blev straks testet af inde i brandstationens remise, hvor børn, plejeforældre, pædagoger, brandfolk og repræsentanter fra Børnehjælpsdagen var samlet til et rørende arrangement med taler af blandt andre overborgmester Frank Jensen samt live musik, leveret af bandet ‘Shu-bi or not Shu-bi’.

Udover det flotte beløb til Drømmebanken valgte ‘Rejseklubben 112’ også at donere 30.000 kroner til Børnehjælpsdagens signaturprojekt Empower4U.

Brandmændenes samlede donation blev mulig, da de fornylig nedlagde ‘Rejseklubben 112’, som har været en forening til støtte af brandmænds deltagelse ved ”World Police and Fire Games” (en slags OL for politi og brandvæsen).

16-årige Andre elsker musik og er talentfuld inden for gehør af musikken. Han har i mange år boet på et opholdssted, hvor en af de voksne har lært ham at spille klaver. Derfor var det en stor drøm, der gik i opfyldelse for Andre, da han fik overrakt et helt nyt keyboard af brandmændene. Foto: Børnehjælpsdagen.

14-årige Anders, der elsker specielle biler og hurtige sportsvogne, kan se frem til en oplevelse ud over det sædvanlige. Han var nemlig den heldige modtager af en køretur i en Mac Laren PM4-12C til værdi af 17 millioner kroner. Foto: Børnehjælpsdagen.

Denne unge mand fik overrakt et læsekursus, da han har en stor drøm om at kunne læse. Han er desværre stærkt ordblind og kan ikke få yderlige støtte fra den specialskole, som han går på. Læsekurset gjorde stor lykke. Foto: Børnehjælpsdagen.

En 8-årig pige fik overrakt en flot pink cykel, som hun længe har drømt om. Nu kan hun nemmere komme til og fra skole - samt besøge sine venner i fritiden. Cyklen bidrager dermed til mere bevægelse i hverdagen og bedre muligheder for at dyrke de sociale relationer. Foto: Børnehjælpsdagen.

Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.