28. november 2017, 10:10 Af: Kenneth Tingberg

Handelslivet i fem større byer bakker op om Julelotteriet

En række handelsstandsforeninger samler ind til byens julebelysning og andre aktiviteter ved at sælge Børnehjælpsdagens Julelodder

Handelslivet i fem større byer bakker op om Julelotteriet

En række handelsstandsforeninger samler ind til byens julebelysning og andre aktiviteter ved at sælge Børnehjælpsdagens Julelodder
Karen, som ejer en af Thyborøns ældste tøjforretninger, Hildas Tricotage, er med til at bakke op om salget af Børnehjælpsdagens Julelodder - til gavn for den gode sag og byens handelsstandsforening. Foto: Privat.

Børnehjælpsdagen har indgået et nyt og spændende samarbejde med en række danske handelsstandsforeninger, hvor butikker og erhvervsdrivende er med til at sælge hjælpeorganisationens Julelotteri 2017. Det drejer sig om Centrumgaden i Ballerup, Lemvig og Thyborøn Handel, Mariager Handel samt Frederiksberg Erhverv.

For hvert solgt lod til 20 kroner kan handelsstandsforeningerne lægge 8,50 kroner til side til byens egne aktiviteter – fx årets julebelysning. Lige som ved ethvert andet salg af Julelotteriet går det øvrige overskud til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge.

Unik mulighed for borgerne at støtte både nationalt og lokalt

Lemvig og Thyborøn Handel er en af de handelsforeninger, der er gået med i det attraktive samarbejde om salg af Børnehjælpsdagens Julelodder i byens butikker.

“Jeg synes, det giver byens borgere en unik mulighed for at støtte op om en national sag, samtidig med at de støtter lokalt. Borgerne i Lemvig og Thyborøn kan selvfølgelig støtte op om deres byer ved at handle lokalt – men ved at købe de velgørende skrabelodder kan de yderligere være med til at finansiere byens mange aktiviteter”, udtaler Michael Vendelbo, der er Event- & Handelschef for Lemvig og Thyborøn.

Salget af Julelodderne finder sted i butikkerne i Lemvig og Thyborøn samt på Frederiksberg, i Ballerup, og i Mariager frem til 24. december 2017.

I langt de fleste tilfælde går overskuddet fra handelsstandsforeningernes salg af Julelodder til byens julebelysning. Foto: Colourbox.

Et samarbejde der gavner bredt

Hos Børnehjælpsdagen er man glade for de mange butikkers opbakning til det nye samarbejde, som deres handelsstandsforeninger har indgået med hjælpeorganisationen.

“Det glæder os, at alle byens borgere kan få gavn af overskuddet til fx finansiering af julebelysning og samtidig bakke op om Børnehjælpsdagens arbejde for de anbragte børn og udsatte børn, som kommer fra alle byer over hele landet – også deres by”, fortæller Anne Nielsen, som er ansvarlig for Børnehjælpsdagens lotterier.

Fakta om Julelotteriet

  • Julelotteriet bliver hvert år solgt af cirka 15.000 børn og unge fra danske skoler, fritidsforeninger og idrætsklubber
  • Julelotteriet er på gaden i perioden 31. oktober til 24. december 2017, men nye sælgere kan melde sig i hele salgsperioden. Det sker via denne side: Bestil skrabelodder
  • Lodder med gevinst udløser et gavekort til vinderen på 200 kroner til enten Matas, BR-Legetøj, Kop & Kande eller JYSK
  • Børnehjælpsdagen har stået bag Julelotteriet siden 1999.
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.