22. december 2015, 22:39 Af: Sylvia Blazejowski

Computer-gave til plejebørn

Børnehjælpsdagen uddeler netop nu – for første gang – bærbare computere til børn, der bor i familiepleje i Danmark.

Computer-gave til plejebørn

Børnehjælpsdagen uddeler netop nu – for første gang – bærbare computere til børn, der bor i familiepleje i Danmark.
16-årige Jackie fra Grindsted med sin nye bærbare computer, der ankom lige op til jul. Foto: Privat.

“Yes! Yes! Yes!”

16-årige Jackie fra Grindsted har netop modtaget en særlig (jule)gave med posten: en spritny, bærbar HP-computer. Han behøver ikke mange ord eller sætninger for at udtrykke sin enorme begejstring!

Dét er et stort ønske, der er gået i opfyldelse for den glade teenager!

Jackie er blandt de 77 plejebørn, der i disse dage – op til jul – kan se frem til en hilsen fra ‘Børnenes IT-Fond. For første gang nogensinde uddeler Børnehjælpsdagen nemlig bærbare computere til børn og unge, der bor i familiepleje.

Behov for IT-støtte

Siden 2011 har Børnehjælpsdagen uddelt 2707 computere gennem ’Børnenes IT-Fond’ fire gange årligt – men udelukkende til anbragte børn på døgninstitution.

”Vi er rigtig glade for, at vi nu også kan styrke plejebørnene og deres adgang til IT. I dag er det jo en forudsætning at have en computer, hvis man skal følge med i skolen. Desværre har langt fra alle anbragte børn, herunder plejebørn, en PC – og det er uheldigt set i forhold til deres læring og almene dannelse”, udtaler Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl.

I en undersøgelse fra i år har Børnehjælpsdagen dokumenteret, at særligt de 10-13-årige plejebørn halter bagud i den teknologiske udvikling.

På landsplan har 43 % i denne aldersgruppe deres egen pc, mens gennemsnitstallet er 63 %* for børn, der ikke er anbragt uden for hjemmet*.

Digital læsehjælp

Hjemme i Grindsted har Jackie hurtigt fået pakket computeren ud. Han skal blandt andet bruge den til lærings- og læseprogrammer. Til hverdag går han på en specialskole, da hans faglige niveau svarer til en 1. klasses elev.

”Det er helt fantastisk, at Børnenes IT-Fond har tildelt Jackie en computer. Det gør en stor forskel, at han nu har en ordentlig maskine – både til søgning på nettet og skoleopgaver, men også til de programmer, der læser tekster op for ham”, forklarer Inga Plagborg, der har været Jackies plejemor i de sidste otte år.

Hun har tidligere ansøgt Jackies anbringende kommune om it-støtte, men uden held.

Aktuelt er både privatpersoner, virksomheder samt fonde, heriblandt Egmont Fonden og Ole Kirks Fond, med til at finansiere ‘Børnenes IT-Fond’.

Støt ‘Børnenes IT-Fond’: læs mere om, hvordan du kan give et bidrag!

Ansøg om en computer: læs mere om proceduren i ‘Børnenes IT-Fond’

*Gallup Børne- og Ungdomsindex 2014

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.