30. juni 2020, 12:52 Af: Kenneth Tingberg

Børnehjælpsdagen er blevet bevilget 1,5 millioner kroner af Socialstyrelsen

Børnehjælpsdagen udvikler fem projekter for anbragte børn og unge fra hele landet. Indsatsen er baseret på et Covid19-tilskud fra Socialstyrelsen på 1,5 millioner kroner.

Børnehjælpsdagen er blevet bevilget 1,5 millioner kroner af Socialstyrelsen

Børnehjælpsdagen udvikler fem projekter for anbragte børn og unge fra hele landet. Indsatsen er baseret på et Covid19-tilskud fra Socialstyrelsen på 1,5 millioner kroner.
De fem projekter skal styrke anbragte børn og unge både personligt og socialt

Børnehjælpsdagen modtager 1,5 millioner kroner til støtte til sårbare børn og unge efter COVID-19 i forbindelse med Socialstyrelsens direkte tilskud til organisationer, der arbejder for at hjælpe udsatte børn og unge i Danmark. I Børnehjælpsdagen er vi meget taknemmelige for at blive inkluderet i den pakke.

Læs mere om Folketingets initiativ her

Fem projekter til at styrke personlige og sociale kompetencer

I forbindelse med det direkte tilskud har Børnehjælpsdagen udviklet en række projekter, med formål at hjælpe anbragte og udsatte børn og unge i Danmark. Alle projekterne har til formål at styrke børn og unge personligt og socialt med til socialt samvær med ligesindede.

Bevillingen giver mulighed for, at følgende projekter kan blive sat i værk:

Relationsdannelse med hobby som lim

Et projekt, der skal skabe blivende, mellemmenneskelige relationer mellem et anbragt barn/ung og en voksen. Kernen i relationen skal være en fælles fritidsinteresse, hobby eller aktivitet.

Et spisende netværk

Vi vil gerne forbinde plejefamilier med hinanden, så de kommer til at have deres eget lille netværk. Det vil ikke kun styrke plejebørnene, men også plejefamilierne, da begge får et netværk af ligestillede. Det gør vi ved at samle interesserede plejefamilier i grupper, der på skift besøger hinanden og laver mad til hinanden.

EMPOWER4U og Drømmejob

Den store forskel, vi kan se at EMPOWER4U og Drømmejob gør for de unge, vil vi fortsætte i et hold 3 af EMPOWER4U med Drømmejob.

Støttebesøg – Ambassadører på besøg hos anbragte børn og unge

Børnehjælpsdagens Ambassadører tager på besøg hos børn og unge på døgninstitutioner rundt om i Danmark. Vi vil gerne vise børn og unge, at der stadig kan opstå særlige situationer, selvom samfundet er præget af en pandemi. Vi vil også vise dem, at vores Ambassadører også er almindelige mennesker, med udfordringer, følelser og drømme, ligesom dem selv.

Opsøgende arbejde – ”Kom med!…”

Børnehjælpsdagen ønsker, at tilbyde de særlige indsatser der gøres, til så mange plejefamilier som muligt. Derfor vil Børnehjælpsdagen holde oplæg om vores arbejde til plejefamilier, ved infomøder hos forskellige kommuner i Danmark.

 

De anbragte børn og udsatte unge i Danmark trænger i den grad til, at der bliver taget ekstra godt hånd om dem nu. Derfor er det fantastisk, at Børnehjælpsdagen nu kan sætte alle sejl i søen for at starte og videreudvikle flere projekter, der styrker børnene mest muligt.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.