7. september 2015, 14:38 Af: Sylvia Blazejowski

Sommerfest på Lolland satte ny rekord

Døgnanbragte plejebørn fra 34 kommuner indtog Knuthenborg Safaripark sammen med Børnehjælpsdagen og kendte danskere

Sommerfest på Lolland satte ny rekord

Døgnanbragte plejebørn fra 34 kommuner indtog Knuthenborg Safaripark sammen med Børnehjælpsdagen og kendte danskere
Glade plejefamilier i Knuthenborg Safaripark
Glade plejefamilier i Knuthenborg Safaripark til Børnehjælpsdagens sommerfest. Foto: Søren Knudsen.

Godt 1000 plejebørn, -forældre og -søskende var i år tilmeldt Børnehjælpsdagens sommerfest i Knuthenborg Safaripark. Dermed satte arrangementet ny deltagerrekord.

Plejefamilier fra hele Sjælland samt Lolland-Falster var samlet i safariparken til en festlig dag i selskab med både kendte danskere og eksotiske dyr.

Det overordnede formål med arrangementet var at styrke plejebørnene gennem lærerige og udfordrende oplevelser – og samtidig give dem mulighed for at møde andre, ”ligesindede”, i samme situation.

11-årige Mille i Knuthenborg Safaripark sammen med sin plejemor Randi og plejebror David:
Her ses 11-årige Mille i Knuthenborg Safaripark sammen med sin plejemor Randi og plejebror David: Foto: Privat.

En af de unge deltagere var 11-årige Mille, der til hverdag bor i pleje hos ”far” Claus og ”mor” Randi. Hun var særligt begejstret for de to workshops, som blev bemandet af tv-vært Felix Smidt og rapperen Michael ’Jøden’.

”Det bedste var at spise skumfiduser med ham den sjove med det lange hår (Jøden, red.). Vi skulle spise uden at bruge hænderne, kun næsen og munden, ligesom elefanter. Jeg snød og tog nogle ekstra skumfiduser, når han ikke så det”, fortæller Mille, der også havde sin plejebror, David på 14 år, med til sommerfesten.

VIDEO: Se indslag fra TV2 Øst om sommerfesten i Knuthenborg Safaripark

Ny viden om tigere og giraffer

De to pleje-søskende fik desuden mulighed for at tale med safariparkens dygtige medarbejdere om udvalgte dyrearter på stedet.

”Jeg lærte rigtig meget om tigere og rigtig meget om giraffer fra hende dyrepasseren. De har sjove tænder, de giraffer”, fortæller Mille, der ses på billedet nedenfor sammen med “mor” Randi og David.

Sommerfesten blev afholdt for tredje gang og fandt i år sted den 6. september. Knuthenborg Safaripark stillede med medarbejdere og gav rabat på indgangs-billetterne, som Børnehjælpsdagen indkøbte og donerede til plejefamilierne.

Læs mere om Knuthenborg Safaripark

Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.