27. maj 2016, 08:41 Af: Sylvia Blazejowski

Szhirley: Fremtiden er dit valg!

Børnehjælpsdagen og Szhirley gav anbragte unge inspiration til at vende de negative tanker til positive

Szhirley: Fremtiden er dit valg!

Børnehjælpsdagen og Szhirley gav anbragte unge inspiration til at vende de negative tanker til positive
Szhirley holder oplæg
Szhirley holder oplæg for anbragte unge på Fårupgård Ungecenter i Jelling. Foto: Børnehjælpsdagen.

Hvad der ligger i fortiden kan du ikke ændre på, men din fremtid kan du selv vælge!

Det er var budskabet, da den danske sangerinde Szhirley og Børnehjælpsdagen satte 80 anbragte unge i stævne ved to store arrangementer i henholdsvis Jelling, den 19. maj, og Holbæk, den 23. maj.

LÆS OGSÅ: Anbragte unge kom helt tæt på fremtiden

Under overskriften ’Dit Valg’ delte Szhirley sin egen historie om svær barndom, hvor hun voksede op i en splittet familie – med ganske lidt kontakt til sin far. Hun fortalte også, hvordan hun har bearbejdet de negative følelser og vendt dem til positive.

Formålet med arrangementerne var at inspirere de unge deltagere, der bor i plejefamilie og på døgninstitution, til aktivt at tage valg omkring deres fremtid – og til at gå direkte efter deres drømme og mål i livet.

Et bidrag til det personlige og pædagogiske arbejde 

Efter Szhirleys oplæg blev de unge opfordret til at beskrive egne tanker om deres barndom samt om deres fremtid. Det blev til en masse stærke digte, vers og tegninger – og nogle af de unge var endda så modige, at de fremførte deres ’værk’.

”Vi har fået rigtig positivt feedback fra de unge deltagere. Der er ingen tvivl om, at Szhirley har været med til at åbne op for nogle store, personlige spørgsmål – og måske indre konflikter –, som pædagogerne, plejeforældrene og de unge nu kan arbejde videre med. Generelt er de unge blevet mere bevidste om, hvor meget deres egne, positive tanker og handlinger kan betyde for deres fremtid”, udtaler Børnehjælpsdagens projektleder Susanne Jensen.

Szhirley udkom den 20. maj 2016 med singlen ’Splittet’. Hun samarbejder i den forbindelse med Børnehjælpsdagen om flere aktiviteter, der har til formål at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

LÆS OGSÅ: ‘Splittet’ – et samarbejde med Szhirley

Szhirley sammen med unge anbragte piger
45 anbragte i alderen 15-23 år unge deltog i 'Dit Valg' med Szhirley, den 19. maj 2016. Arrangementet fandt sted på Fårupgård Ungecenter i Jelling. Foto: Børnehælpsdagen.

Szhirley holder oplæg på skole
Skolen på Kasernevej i Holbæk dannede rammen for 'Dit Valg' med Szhirley, den 23. maj 2016. 25 anbragte unge, både fra plejefamilier og opholdssteder, deltog. Foto: Børnehjælspdagen.

Galleri
  • Szhirley og anbragt dreng
  • Szhirley oplæg
  • pige læser op
  • Ord på papir
  • Szhirley med tre anbragte piger.
  • Pige holder skilt med *Be your own kind of beautiful'
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.