12. november 2015, 08:26 Af: Kenneth Tingberg

Donér din brugte computer eller printer

Sjællandske børnehjem står klar til at modtage it-udstyr, som anbragte børn kan få gavn af i deres skoleundervisning

Donér din brugte computer eller printer

Sjællandske børnehjem står klar til at modtage it-udstyr, som anbragte børn kan få gavn af i deres skoleundervisning
Tobias Klang (tv) og Alan Skriver (th)
Tobias Klang (tv) og Alan Skriver (th) er klar til at modtage dine brugte, bærbare computere og printere, så anbragte børn kan få glæde af dem i fremtiden. Foto: Børnehjælpsdagen.

Ligger du inde med en bærbar computer, der er under 5 år gammel, eller måske en brugt printer? Så kan du nu donere den til et godt formål.

Børnehjælpsdagen har nemlig indgået et samarbejde med it-virksomhederne Klang DataCom og MiljøPrint, der sikrer, at din computer eller printer kan blive genanvendt på sjællandske børnehjem – i deres interne skoler.

Kampagne startet af ildsjæle

Det er de to ildsjæle; Tobias Klang og Alan Skriver (henholdsvis indehavere af Klang DataCom og MiljøPrint), der har fået idéen til at starte en donationskampagne. Alan Skriver læste i sommers en artikel om Børnehjælpsdagens fokus på manglende IT-støtte til anbragte børn. Det satte tankerne i gang – og tankerne blev til handling.

”Mange aflagte computere og printere kan sagtens få et nyt liv, selvom de umiddelbart virker ubrugelige eller defekte. Derfor håber jeg, at folk vil donere deres enheder, så vi kan reparere og optimere dem. Bagefter bringer vi dem ud til børnehjemmene i samarbejde med Børnehjælpsdagen”, forklarer Alan Skriver.

Han understreger, at folk ikke skal være nervøse for deres personlige data, som eventuelt kan være skjult på computeren. Data bliver slettet professionelt, og man får udleveret en skriftlig erklæring på, at dette arbejde bliver udført korrekt.

25 børnehjem klar til at modtage

Børnehjælpsdagen er begejstret for initiativet, og har til en start kortlagt hvilke børnehjem, der har behov for it-udstyr til deres skoleundervisning. Resultatet er, at de første 25 børnehjem har meldt sig på ventelisten til en donation.

“Generelt har anbragte børn dårligere adgang til computere sammenlignet med ikke-anbragte børn. Derfor har vi allerede stor opmærksomhed på området gennem vores projekt ‘Børnenes IT-Fond’. Med den aktuelle donationskampagne ønsker vi at udvide indsatsen, så endnu flere anbragte børn får en computer til rådighed – i dette tilfælde via deres skole”, udtaler Børnehjælpsdagens projektleder Alfred Nassaro.

Donationskampagnen strækker sig fra den 15. november 2015 til 15. januar 2016. I den periode er det muligt at aflevere computere og printere på fire forskellige adresser i hovedstaden (Kongens Lyngby, København, Ballerup, Glostrup).

Opdatering forår 2016: Donationer nu kun muligt for virksomheder

Der er fortsat brug for bærbare og printere ude på de interne skoler på danske børnehjem. Børnehjælpsdagen har dog valgt, at det fremover kun er muligt for virksomheder at donere brugt it-udstyr.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.