24. maj 2020, 20:24 Af: Nina Schive

DRØMMEBANKEN: Ny cykel styrker Tobias i hverdagen – og til fremtiden

En cykel er ikke bare en materiel genstand. Den kan gøre en stor forskel. Mød Tobias, der har fået sin cykel-drøm opfyldt af Børnehjælpsdagen og Egmont Fondens program 'En Håndrækning'.

DRØMMEBANKEN: Ny cykel styrker Tobias i hverdagen – og til fremtiden

En cykel er ikke bare en materiel genstand. Den kan gøre en stor forskel. Mød Tobias, der har fået sin cykel-drøm opfyldt af Børnehjælpsdagen og Egmont Fondens program 'En Håndrækning'.
Tobias med hans nye citybike ved sin side. Foto: Privat.

”Jeg er så glad for min cykel, jeg kommer hurtigt langt omkring”. Sådan lyder den velkendte linje fra Poul Kjøllers 70’er-hit, som både børn og voksne har sunget med på gennem årtier. 23-årige Tobias er måske også en af dem, der synger med i fremtiden. Han har nemlig fået opfyldt sin store drøm om en spitny citybike.

I september 2019 skrev Tobias til Børnehjælpsdagen, der står bag projektet Drømmebanken. I sin mail beskrev han drømmen om den nye cykel. Allerede i december fik Tobias opkaldet, som skulle forandre hans hverdag.

”Jeg fik opkaldet og den gode nyhed, mens jeg lå i min seng med tømmermænd. Så jeg var lidt forvirret. Men jeg blev super glad og manglede lidt ord”, forklarer Tobias, der blev anbragt uden for hjemmet som 11-årig.

En vej til skole, relationer og sundhed

En sort Centurion citybike med sølv fælge pryder nu i cykelkælderen hos Tobias. Udover at være skinnende og ny, har den også forandret og styrket flere aspekter i hans liv.

”Hverdagen med en cykel er langt nemmere i forhold til transport til skole, eller når jeg vil se mine venner. Jeg skal ikke længere være afhængig af offentlig transport for at se dem, nu kan jeg bare hoppe op på cyklen”, forklarer Tobias.

Når Tobias træder i pedalerne, får han også et andet behov opfyldt – nemlig mere motion.

”En af grundene til at jeg havde denne drøm var, at jeg gerne ville mere ud og bevæge mig og få noget mere sundhed i mit liv”, forklarer Tobias begejstret.

Økonomisk og mentalt overskud

Citybiken har endnu en vigtig styrke, som Tobias drager stor fordel af.

”Jeg ønskede mig også en citybike for at få noget økonomisk overskud. Som studerende har man ikke ret mange penge, og hvis man ikke har et arbejde ved siden af, så kan det godt blive lidt svært”, forklarer Tobias, der bor alene i en lejlighed og til hverdag læser på HHH.

Han har ofte følt, at økonomien er en tung byrde og svær at kontrollere. Men med citybiken ved sin side oplever han nu, at fremtiden er lidt mere overskuelig.

”Det ligger i baghovedet hele tiden, at jeg bare kan tage min citybike, og det hjælper meget på det psykiske. Den nye cykel har alt i alt en stor betydning for mig. Jeg kan cykle til mit studie hver dag, få motion, se mine venner og slippe for nogle af mine bekymringer med økonomien”, afslutter Tobias, der i dag er helt ude af anbringelsessystemet.

FONDE OG VIRKSOMHEDER STÅR BAG DRØMMEBANKEN

Børnehjælpsdagen står bag det landsdækkende projekt Drømmebanken, der opfylder store drømme for anbragte børn og unge i Danmark.

Børnehjælpsdagen samarbejder med fonde og virksomheder om at opfylde drømemen. Egmont Fonden har i flere år været den største økonomiske støtte til Drømmebanken gennem programmet ‘En Håndsrækning’.

Børnehjælpsdagen afholder desuden teambuilding arrangementer i udvalgte virksomheder, hvor medarbejderne opfylder drømme igennem virksomhedens netværk.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.