14. oktober 2015, 12:49 Af: Sylvia Blazejowski

Drømmerejse til Grønland gav indre ro

Plejedreng, der bor i Danmark, blev genforenet med sin grønlandske familie efter seks års adskillelse

Drømmerejse til Grønland gav indre ro

Plejedreng, der bor i Danmark, blev genforenet med sin grønlandske familie efter seks års adskillelse
16-årige 'Malik' omgivet af sin grønlandske familie
16-årige 'Malik' omgivet af sin grønlandske familie. Foto: Privat.

“Det har bare betydet alt for mig at være sammen med mine bedsteforældre. Det er en vildt fed følelse af at ’høre til’ hos min familie”.

Sådan fortæller 16-årige Malik*, der har fået sit allerstørste ønske opfyldt af Børnehjælpsdagens ’Drømmebank’: En rejse til Grønland – og dermed et gensyn med de nære slægtninge, som forsvandt ud af hans liv for seks år siden.

Dengang, i 2006, rejste Malik til Danmark sammen med sin far. Planen var en uges ferie, men faren besluttede uventet, at de skulle blive permanent. Malik, der er født og opvokset i Grønland, fik dermed ikke mulighed for at sige ordentligt farvel til hverken venner eller familiemedlemmer.

Det var således en lykkelig ung mand, der igen kunne sætte sine fødder på grønlandsk jord. I Maniitsoq lufthavn stod det meste af familien klar til at modtage ham med åbne arme – og dét blev samtidig starten på et helt specielt besøg, hvor mange historier og minder blev bragt til live.

Mindre afsavn og mere ro

”Min mormor, som betyder rigtig meget for mig, havde gemt nogle ting fra, da jeg var lille. Jeg blev virkelig glad for at se billeder af min mor og mig, hvor jeg var helt spæd. Jeg så også billeder af min far, der var så stolt, da jeg blev 1 år”, fortæller Malik, som i dag bor hos en plejefamilie i Danmark.

Under opholdet, der varede 14 dage, fik Malik også rig mulighed for at besøge sin gamle skole, hilse på tidligere klassekammerater, tage på fisketur med sin morfar og i det hele taget genopleve de grønlandske traditioner. Alt i alt var rejsen med til at give Malik en indre ro:

”Jeg er blevet mere glad, for nu kan jeg bedre huske, hvordan det hele ser ud i Grønland. Det var dejligt, at så mange mennesker kunne kende mig, og savnet til min familie er blevet mindre efter, at jeg har set dem alle sammen”, forklarer Malik, der nu føler sig mere afklaret med sin situation og fremtid.

'Malik' på fisketur med sin morfar i Grønland
'Malik' på fisketur med sin morfar i Grønland. Foto: Privat.

Grønlandsturen fandt sted i sommeren 2015, og Maliks rejseudgifter blev dækket med midler fra Egmont Fondens program ’En Håndsrækning’. Egmont Fonden har siden 2013 støttet Drømmebanken, som Børnehjælpsdagen står bag.

*Malik er et opdigtet navn. Plejedrengens rigtige navn er Børnehjælpsdagen bekendt.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.