11. december 2015, 09:29 Af: Kenneth Tingberg

Drømmen om et trommesæt gav genlyd

Ung pige fra opholdssted har nu en drøm af et trommesæt på eget værelse efter donation fra to tromme-entusiaster.

Drømmen om et trommesæt gav genlyd

Ung pige fra opholdssted har nu en drøm af et trommesæt på eget værelse efter donation fra to tromme-entusiaster.
Her debutterer Natja på sine nye trommer
Her debutterer Natja på sine nye trommer efter en grundig introduktion fra Thomas. Foto: Børnehjælpsdagen.

Den 17-årige Natja fra Opholdsstedet Rønnebæk i Næstved har længe haft en drøm om sit helt eget trommesæt, hvor hun kan træne ikke bare sit talent men også sin motorik og rase ud på triste dage.

Når Natja for fremtiden sætter sig til rette med sine høretelefoner og finder trommestikkerne frem, vil hun ganske sikkert sende en særlig tanke til Drømmebanken og i særdeleshed Thomas Erichsen fra 4Sound København og Jes Hedegaard Knudsen fra Roland Scandinavia. De har lige doneret og leveret en drøm af en tidlig julegave: et Roland TD-11k (for uindviede et pænt sejt elektrisk trommesæt).

Mere end blot musik

Det er langt mere end glæden ved musik, der havde fået Natja til at sende sin drøm ind til Børnehjælpsdagen, som står bag Drømmebanken.

Natja lider nemlig af en sygdom, speral parese, der har givet en delvis lammelse af hendes højre side. Derfor er det vigtigt for hende at træne motorikken i den højre arm, og det kan hun netop gøre med trommestikker i hænderne.

Efter overrækkelsen af trommesættet kan Natja næsten ikke finde ord. “Jeg er bare så taknemlig; tænk at nogen vil gøre det her for mig. Nu kan jeg gøre noget, jeg er rigtig god til, og måske få nye venner på musikskolen”, får den 17-årige pige alligevel sagt.

VIDEO: Se og hør Natja tage sit nye trommesæt i brug (indslag i TV2 Øst)

VIDEO: Se trommesættet ankomme til Natja (video af 4sound)

Natja var tv-stjerne for en dag, da TV2 Øst kiggede forbi for at dække den fantastiske historie. Foto: Børnehjælpsdagen.

Natjas drøm gav genlyd

Da Thomas Erichsen og Jes Hedegaard Knudsen hørte om Natjas drøm via Drømmebanken, reagerede de prompte og tilbød et trommesæt frit og kvit – endda med personlig levering og opsætning.

“Thomas og jeg er trommeslagere og ved, hvor meget et trommesæt kan gøre for humøret, motorikken og ikke mindst sjælen. At have evnen og lysten, men ikke muligheden, kan være så stort et savn, at det næsten ikke er til at bære. Både Thomas og jeg er så privilegerede at have musikken tæt på sjælen hver eneste dag. Det synes vi også Natja skal have”, som Jes Hedegaard Knudsen fra Roland Scandinavia udtaler i forbindelse med donationen.

En strålende glad Natja, der netop har modtaget en drøm af et trommesæt. Her fotograferet sammen med Thomas Erichsen fra 4Sound København og Sylvia Blazejowski fra Børnehjælpsdagen. Foto: Børnehjælpsdagen.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.