3. november 2015, 10:54 Af: Sylvia Blazejowski

Stærkere søskendebånd under sydens sol

Børnehjælpsdagen og Egmont Fonden sendte seks anbragte brødre på drømmerejse til Tyrkiet

Stærkere søskendebånd under sydens sol

Børnehjælpsdagen og Egmont Fonden sendte seks anbragte brødre på drømmerejse til Tyrkiet
De seks anbragte søskende fotograferet i deres hjemby Lemvig
De seks anbragte søskende fotograferet i deres hjemby Lemvig. Foto: Børnehjælpsdagen.

På en storskærm i Lemvig toner ferieminderne frem. De seks brødre Lasse, Niklas, Jonas, Kasper, Rasmus og Morten er samlet for at vise billeder fra Tyrkiet, hvor de netop har tilbragt en uge i hinandens selskab.

”Jeg havde kriller i maven, da vi skulle af sted. Jeg havde helt glemt, hvordan det er at være sammen på den måde”, fortæller 18-årige Morten.

LÆS OGSÅ: Drømmerejse til Grønland gav indre ro

Rejsen var en ganske særlig oplevelse for den store søskendeflok, der til hverdag bor adskilt. Brødrene blev nemlig anbragt for seks år siden – i fire forskellige, nordjyske plejefamilier. Turen til Tyrkiet gav dem mulighed for at være sammen i et længere stræk for første gang siden deres anbringelse.

”Vi har lært hinanden bedre at kende på turen, og det er rigtig fedt”, fortæller 16-årige Rasmus, der til at starte med var lidt nervøs for ’om det hele nu ville gå’.

Men det gjorde det! Under ferieopholdet nød drengene mange fælles udflugter, aktiviteter og måltider i den tyrkiske by Marmaris. Det helt store hit var hotellets swimmingpool, som gav anledning til en masse leg og brede smil.

En relation at bygge videre på

Hjemme i Nordjylland er de seks brødre ikke i tvivl om, at rejsen har givet dem et bedre sammenhold. Deres socialrådgiver, Krista Sand, har samme opfattelse. Hun ser frem til de kommende samværsmøder, som Lemvig kommune står bag.

LÆS OGSÅ: Million-donation til computere og drømme

”Brødrene skal fremover mødes alene én gang om måneden – det vil sige, uden deres plejefamilier. Det er et helt nyt tiltag, som vi har aftalt. I den forbindelse er det selvfølgelig meget positivt, at drengene har fået styrket deres relation, som de nu kan bygge videre på i hverdagen, forklarer Krista Sand.

Rejsen til Tyrkiet blev realiseret af Børnehjælpsdagens projekt ’Drømmebanken’ – med særlig, økonomisk støtte fra Egmont Fondens program ’En Håndsrækning’.

Læs også Folkebladet Lemvigs artikel om drømmerejsen

De seks brødre på 18, 16, 13, 12, 11, 9 år fik styrket deres relation og søskendebånd under turen til Tyrkiet. Brødrene var afsted i efterårsferien 2015, og de rejste sammen med deres fire plejefamilier. Foto: Børnehjælpsdagen.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.