9. juni 2016, 06:23 Af: Kenneth Tingberg

Dyrepasser for en dag

Anbragt pige fik ny energi til sin karrieredrøm ved at være dyrepasser for en dag i Ree Park

Dyrepasser for en dag

Anbragt pige fik ny energi til sin karrieredrøm ved at være dyrepasser for en dag i Ree Park
Zenia med drilske aber i Ree Park. Foto: Børnehjælpsdagen.
Den anbragte pige, Zenia, blev 'dyrepasser for en dag'. Her er hun inde hos de drilske aber i Ree Park . Foto: Børnehjælpsdagen.

“Jeg syntes alle dyr har fortjent at blive behandlet med respekt og kærlighed. Og det er lige meget, om det er en stor hund eller en lille mus, de skal alle behandles godt!” Sådan beskriver Zenia sit varme forhold til dyr, der har givet hende lyst og mod på at blive dyrepasser.

LÆS OGSÅ: Sandras skuespillerdrøm voksede i studiet

Bakket op af MentorDanmark og Ree Park

“Når man drømmer om at blive dyrepasser, må man lave sine lektier og følge med i timerne”. Sådan lød det kærlige skub fra klasselæreren til Zenia, der er anbragt i en plejefamilie i Nordjylland.

15-årige Zenia har allerede kæmpet og forbedret sig med sit skolearbejde, siden hun blev anbragt i 2013. Dengang troede man, hun var ordblind, da hun knap kunne læse. Der er dog stadigvæk et stykke vej op til de karakterer, der skal til for at blive dyrepasser.

Derfor har MentorDanmark – en dansk virksomhed, der yder privat lektiehjælp og undervisning – på foranledning af Børnehjælpsdagens Drømmebank valgt at støtte op om Zenias drøm. Nu får hun gratis hjælp til dansk og engelsk to timer hver uge, når hun mødes med sin personlige mentor.

Zenia sammen med MentorDanmark
En mentor fra MentorDanmark hjælper Zenia med lektierne. Foto: Børnehjælpsdagen.

Zenia har også fået opbakning til sin drøm hos Ree Park Safari – en dyrepark i Ebeltoft. De havde givet hende mulighed for at følge en dyrepasser en hel dag og 30. maj 2016 var hun således med til at fodre aber, giraffer og rovdyr. Efter den spændende oplevelse var Zenia fuld af begejstring og nyt mod:

“Line (dyrepasseren, red.) var rigtig god til at fortælle mig om arbejdet og uddannelsen. Hun lod mig hjælpe med rigtig mange ting – fodre bjørne fra jeepen, fodre tigerne og aberne var rigtig søde og drillede. Jeg vil helt sikkert være dyrepasser, når jeg bliver voksen!”

At bryde med statistikkerne

Hos Børnehjælpsdagens projektleder, Susanne Jensen, er der stor glæde over, at Zenia så ihærdigt forfølger sit mål om en erhvervsuddannelse.

”Vi ved fra forskningen, at uddannelse er den største beskyttelsesfaktor for anbragte børn. Derfor handler det om at støtte og styrke udsatte unge som Zenia, der viser interesse for et specifikt fagområde. Hvis vi kan hjælpe Zenia i gang med en erhvervsuddannelse, og hvis hun når sit mål om at blive dyrepasser, har hun statistisk set større chance for at klare sig godt i sit voksne liv”, forklarer Susanne Jensen.

I følge Kommunernes Landsforening (Momentum, 2015) har 40 % af de anbragte børn ikke taget folkeskolens afgangsprøve som 16-17-årige, mens det kun gælder 6 % af de ikke-anbragte børn.

Zenia fodrer giraffer
Girafferne i Ree Park blev ogaå fodret af Zenia denne dag. Foto: Børnehjælpsdagen.

Tak til: MentorDanmark for gratis mentorhjælp i et helt år og Ree Park Safari, der gav Zenia en hel dag som dyrepasser.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.