17. april 2015, 10:18 Af: Sylvia Blazejowski

Elever sikrer computere til anbragte unge

Børnehjælpsdagen og Børnenes IT-Fond har modtaget 10.000 kroner, som er indsamlet af midtjyske skoleelever

Elever sikrer computere til anbragte unge

Børnehjælpsdagen og Børnenes IT-Fond har modtaget 10.000 kroner, som er indsamlet af midtjyske skoleelever
Foto: Ikast Avis.

Ikast Vestre Skole har sikret, at endnu flere anbragte unge nu får deres egen bærbare computer. Skolens elever har nemlig doneret 10.000 kroner til Børnehjælpsdagens projekt ’Børnenes IT-Fond’.

Pengene er et overskud fra en emne-uge, hvor skolen har været omdannet til et mini-samfund; ’Vestre By’. Alle elever har haft forskellige arbejdstitler og opgaver ligesom i et rigtigt samfund. En af opgaverne har været at indsamle penge til et godgørende formål.

”Elevernes indsats viser endnu engang, at velgørenhed ikke har en aldersgrænse, og at børn generelt har stor lyst og evne til at hjælpe andre børn, som har brug for støtte. Det er så flot, og vi er meget taknemmelige for donationen”, fortæller Ina Thorndahl, der er direktør i Børnehjælpsdagen.

Hver dag uddeler Børnehjælpsdagen i gennemsnit to bærbare computere til anbragte unge via ’Børnenes IT-Fond’. Computerne er med til at styrke de unges kompetencer i skolen samt øge deres relationer til omverdenen.

“Tanken om, at der sidder nogle unge derude som ikke kan komme på Facebook eller som skal skrive opgave i et klædehæfte, er svær at forholde sig til. Så det har da gjort et kæmpe indtryk på os her på skolen”, fortæller Kathrine Ulriksen Krog fra 9.b. Hun har i hele emne-ugen været borgmester i Vestre By.

“Det er fantastisk, hvis vi kan ændre på den situation og være med til at skabe en bedre hverdag for de unge, som nu får deres egen computer”, afslutter hun.

Læs mere om Børnenes IT-Fond og kriterierne for uddeling af computere

 

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.