10. juli 2019, 10:15 Af: Sylvia Blazejowski

EMPOWER4U ER MIND-BLOWING!

Unge med anbringelsesbaggrund har haft en lærerig Bootcamp til Børnehjælpdagens signaturprojekt EMPOWER4U, fase 2.

EMPOWER4U ER MIND-BLOWING!

Unge med anbringelsesbaggrund har haft en lærerig Bootcamp til Børnehjælpdagens signaturprojekt EMPOWER4U, fase 2.
Unge til EMPOWER4U bootcamp
På bootcampen mødte de unge hinanden for første gang - og der blev hurtigt dannet et stærkt fællesskab og nye venskaber! Foto: Børnehjælpsdagen.

“MIND-BLOWING”! Sådan lyder én af de mange positive reaktioner fra den Bootcamp, som i starten af juli skød Børnehjælpsdagens signaturprojekt – EMPOWER4U, fase 2 – i gang!

LÆS OGSÅ: EMPOWER4U er i luften

På Bootcamp’en mødtes 50 nye, unge deltagere, der alle er – eller har været – anbragt uden for hjemmet. De unge fik hurtigt knyttet bånd og delt deres historier med stærke følelser i spil – både glæde, håb, angst, sorg, skam, ensomhed. De fik åbnet op og trænet nye sider af sig selv, sat ord på deres personlige styrker og mål for fremtiden.

Fem camp-dage med masser af oplevelsesbaserede læringsaktiviteter gav de unge en fantastiske start på det udviklingsforløb, der nu venter forude i det kommende år.

LÆS OGSÅ: Million-donation til en bedre overgang

EMPOWER4U er målrettet nuværende og tidligere anbragte unge i alderen 19-24 år. Målet er at ruste de unge til at mestre overgangen fra anbragt til egen tilværelse ved at styrke deres personlige og sociale kompetencer. Projektets fase 2 bliver gennemført med støtte fra Den A. P. Møllerske Støttefond, der også har støttet fase 1.

Her er nogle af de unges reaktioner. Bootcamp, EMPOWER4U, Fase 2:

Det bedste er, når vi sidder i team-cirkler og taler sammen. F.eks. i går talte vi om, hvornår man er ‘sit bedste jeg’. Tidligere kunne jeg slet ikke forestille mig ‘mit bedste jeg’, da jeg har haft det rigtig svært med mig selv og generelt har haft svært ved at få nye venner – for jeg var slet ikke den udgave af mig selv, som jeg gerne ville være. Men det kan jeg nu og det er jeg rigtig glad for! ” (Patrick)

“Derhjemme tænker jeg meget over, hvad andre tænker om mig og om jeg gør noget forkert. Her har jeg lært at hvile i mig selv og være mere ligeglad med, hvad andre tænker om mig. Det er klart en ting, jeg kommer til at tage med hjem” (Tove)

“Jeg meldte mig til EMPOWER4U, fordi jeg vil lære mig selv bedre at kende, rykke mine grænser og blive mere selvstændig. Selvfølgelig meldte jeg mig også til projektet for at lære andre med samme baggrund at kende og at jeg ikke er den eneste i verden, der har haft det svært og ikke bor hjemme ved min biologiske familie” (Rikke)

”Jeg vil sige til alle de unge, der overvejer at være med: Gør det! Spring ud i det! Det er en oplevelse for livet at være en del af EMPOWER4U. Du får en masse venner for livet, som virkelig kender dig og vil hjælpe dig – og du lærer at takle alle mulige situationer!” (Kenneth)

Unges sociale kompetencer styrkes på EMPOWER4U bootcampen
De unge blev inddelt i teams, hvor de kastede sig ud i øvelser, der styrker deres sociale og personlige kompetencer. Foto: Børnehjælpsdagen.

Stærkt fællesskab hos de unge til EMPOWER4U
Bootcampen bød på en række sjove og engagerede øvelser og aktiviteter, som havde til formål at styrke de unges sociale og personlige kompetencer. Foto: Børnehjælpsdagen.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.