7. juni 2018, 11:28 Af: Kenneth Tingberg

EMPOWER4U: Så er første kuld fløjet fra reden

Børnehjælpsdagen har gradueret 35 anbragte unge, der med det personlige udviklingsprogram EMPOWER4U i bagagen nu er bedre rustet til at 'stå på egne ben'.

EMPOWER4U: Så er første kuld fløjet fra reden

Børnehjælpsdagen har gradueret 35 anbragte unge, der med det personlige udviklingsprogram EMPOWER4U i bagagen nu er bedre rustet til at 'stå på egne ben'.
På afslutningsdagen i EMPOWER4U fik samtlige af de unge deltagere et gradueringsbevis, som skabte glædestårer og gav anledning til mange gruppekram. Afslutningen fandt steed 27. maj 2018. Foto: Børnehjælpsdagen.

35 stolte og tårevældede unge i alderen 17-23 år kunne for nylig lykønske hinanden med, at de har gennemført Børnehjælpsdagens signaturprojekt EMPOWER4U. Et forløb, der har styrket deres mentale robusthed, skabt mange nye venskaber og konkrete mål for fremtiden.

Den øgede robusthed har de unge deltagere tilegnet sig gennem to boostcamps af henholdvis fem og tre dages varighed, fire heldagsrrangementer og med løbende støtte fra deres mentorer i perioden oktober 2017 til maj 2018.

LÆS OGSÅ: “EMPOWER4U: I er min anden familie”

Mere ejerskab og større vedholdenhed

Ved den fælles afslutning og evaluering af det otte måneder lange forløb udpeger de unge en lang række områder, hvor de – helt efter projektets hensigt – er blevet stærkere, fx:

  • Jeg er blevet bedre til at tage ejerskab over mine handlinger – fx i gruppearbejde”
  • “Jeg er mere optimistisk end før, i forhold til en sundere livsstil”
  • “Jeg har fået mere vedholdenhed i skolen og til eksamener”

LÆS OGSÅ: “EMPOWER4U: Jeg føler mig selvsikker, motiveret og klar”

De unge deltagere fandt hurtigt hinanden, allerede ved første boostcamp i oktober 2017. Efter afslutningen på projektet lægger de selv op til at bevare de nye gode relationer med fælles arrangementer, via Facebook og måske endda ved at være facilatorer for næste hold på EMPOWER4U. Foto: Børnehjælpsdagen.

EMPOWER4U har vist sig yderst effektivt

“Når 35 ud af 40 unge anbragte er kommet i mål efter et mentalt krævende program og alle –  pånær en – svarer, at de har fået mere tro på sig selv og føler sig bedre rustet til at overkomme livets udfordringer, beviser det, at EMPOWER4U er et meget effektivt program”, fortæller Børnehjælpsdagens projektchef Susanne Jensen, der er medskaber af programmet og har fulgt de unge tæt hele vejen.

“Jeg er så stolt af de unge. De har kæmpet, vist tillid og stort mod igennem hele forløbet, og nu står de så meget stærkere, end da de startede”, slutter hun både vemodig og optimistisk på de unges vegne


Børnehjælpsdagen har stået bag udviklingen af EMPOWER4U og samarbejder med virksomheden True North om selve indholdet i projektet, der er finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.