13. marts 2024, 08:08 Af: Nina Schive

En særlig weekend styrker familiebånd: En historie om drømme og fællesskab

David og hans søskende har en fælles drøm om at styrke deres familiebånd. Gennem Drømmebanken opfyldes denne drøm med en weekend i København, der styrker deres forbindelse og viser betydningen af drømmeopfyldelse for anbragte unge.

En særlig weekend styrker familiebånd: En historie om drømme og fællesskab

David og hans søskende har en fælles drøm om at styrke deres familiebånd. Gennem Drømmebanken opfyldes denne drøm med en weekend i København, der styrker deres forbindelse og viser betydningen af drømmeopfyldelse for anbragte unge.
Fire søskende på tur fra Drømmebanken

Det er historien om David og hans tre søskende, der har været anbragt hos flere forskellige plejefamilier siden 2011. David bor nu sammen med sin storebror Jack, mens hans storesøster og lillebror bor hos hver sin plejefamilie på tværs af Fyn. Efter deres mors død har det været en udfordring at ses, så David tog sagen i egen hånd og ansøgte Drømmebanken om at skabe en særlig oplevelse for dem alle fire.

Turen går til København

Med støtte fra Drømmebanken tog de fire søskende til København og fik to dage fuld af oplevelser og store grin – og med en fantastisk udsigt over byen fra hotelværelserne på Radisson Blu Scandinavia, Copenhagen, 23 etager oppe.

”Vi var på strøget og ude at spise fredag. Lørdag så vi den lille havfrue og frihedsmuseet og sluttede af med en fed tur i Tivoli, der var et hit! Søndag fik vi rundvisning i Folketinget og bagefter Christiansborg slot. Vi sluttede af med en frokost inden turen gik til Fyn igen”, fortæller plejemor Joan.

Fælles oplevelser og en fælles fremtid

Men denne weekend var ikke bare en tur væk hjemmefra med sightseeing og fornøjelser. For David, William, Jack og Cecilie var det første skridt på vejen til et stærkere bånd gennem hele deres voksenliv.

Som Joan udtrykte det: “Lillebror fortalte de store, at det havde været nogle dejlige dage, og at han elskede dem.” Det var et øjeblik af inderlig glæde og kærlighed, der styrkede deres forbindelse og bekræftede betydningen af familiebåndene.

En stor tak til hjælp og støtte fra Egmont Fonden og Radisson Blu Scandinavia, Copenhagen for at gøre denne weekend uforglemmelig.


Davids drøm om en hyggelig tur med sine søskende blev opfyldt med støtte fra Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’.

Kender du et anbragt barn eller ung med en læringsdrøm eller andre store livsdrømme?
Så send en ansøgning til Drømmebanken her.

FONDE OG VIRKSOMHEDER STÅR BAG DRØMMEBANKEN

Børnehjælpsdagen står bag det landsdækkende projekt Drømmebanken, der opfylder store drømme for anbragte børn og unge i Danmark.

Børnehjælpsdagen samarbejder med fonde og virksomheder om at opfylde drømmene. Egmont Fonden har i flere år været den største økonomiske støtte til Drømmebanken gennem programmet ‘En Håndsrækning’.

Børnehjælpsdagen afholder desuden teambuilding arrangementer i udvalgte virksomheder, hvor medarbejderne opfylder drømme igennem virksomhedens netværk.

Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.